TaBarin herkut
Sloveniassa kävi sitten niin, että heti alkuun saimme niin hyvää ruokaa, että itku meinasi tulla. Siksi tässä tulee nyt erillinen postaus Ljubljanan TaBarista ja sen ruoasta! Ensi postauksessa sitten lisää itse Ljublajanasta!
Saavuimme Ljubljanaan kylmissämme ja nälkäisinä. Pitkä reissu oli tehnyt tehtävänsä, jos nyt ruoka olisi huonoa, voisi tämä neiti heittäytyä hankalaksi. Onneksi niin ei käynyt. Olin valkannut TaBarin suositusten, kuvien ja sijainnin perusteella. Ei tässä olisi aikaa kierrellä ja kaarrella, vaan halusin kävellä ravintolaan suoraan bussipysäkiltä!
TaBarin menu perustuu, kuten nimestä arvata saattaa, tapaksiin, ja äärimmäisen mukava ja rento tarjoilijamme suositteli meille 5-6 tapasta jaettavaksi. Tottelimme häntä kiltisti ja tilasimme listalta niin kalaa, lihaa kuin kasvistakin. Juomaksi herra tarjoilija suositteli toiveidemme perusteilla erilaisia paikallisia viinejä, ja maistelun jälkeen valitsemme juomat jotka meistä maistuivat parhaimmalta. Pitää vielä sanoa, että tilaamme harvoin koko pulloa, sillä haluamme yleensä maistella valkkareita ja punkkuja. Nyt aloitimme kuohareilla, jonka jälkeen minä jatkoin valkkareilla ja matkakumppanini punkulla.
Ja mitä ruokia eteemme tulikaan. Ihan gourmet-tason tavaraa ja varsin reilunkokoisia annoksia. Jokaisen ruokalajin jälkeen olimme ihan myytyjä, ja myös varmoja, että seuraava annos ei varmasti olisi yhtä hyvä. Ja niin vaan oli, kaikki oli niin hyvää ja viimeisen päälle mietittyä. Maut oli selkeitä mutta niissä oli myös twistiä. Annokset olivat myös aivan uskomattoman kauniita. Katsokaa vaikka tuota alla olevaa papujuttua!
Ja mainitsen vielä kerran palvelun: tarjoilijamme osasi kuunnella ja ymmärsi heti minkälaisia tyyppejä olimme. Pieni mokakin hänelle sattui, kun suurin osa ruosta tuli toivoidemme vastaisesti yhdellä kertaa eikä yksitellen. Hän korvasi sen ilmaisella viinilasillisella. Ei jäänyt ollenkaan paha mieli, päinvastoin.
Kokeilkaa siis ihmeessä TaBaria, jos menette Ljubljanaan!
Terveisin,
Noora