Georgian herkut

 

Vieläkin muistelen kaiheudella Georgiassa syötyjä ihania ruokia. Olin etukäteen varautunut raskaaseen ja lihapainoitteiseen ruokaan, mutta miten ihanaa olikaan huomata, että joka paikasta sai herkullisia, georgialaisia kasvisruokia. Toki me näin sekasyöjinä tilasimme usein myös lihaa, mutta joka aterialla suorastaan ahmimme paikallisia kasvis- ja papuherkkuja. Tässä pieni kooste muutamista ruokalajeista.

 

Kinkhalit eli dumplingit

Näitä herkullisia dumplingeja söimme jopa kolmesti! Aika raskasta ruokaa, mutta todellakin sen väärti. Jekkuna näiden syömisessä on, että kinkhaliin tartutaan reippaasti sormin ja sen kylkeen puraistaan pieni reikä, josta sitten ryystetään sisällä oleva neste ulos. Lopuksi täytteenä oleva liha hotkitaan parempiin suihin. Me testasimme nauta- ja lammasversioita, molemmat ihan mielettömän hyviä!

IMG_4577.JPG

IMG_4578.JPG

 

Lobio eli papumuhennos

Tämä herkku maistuu niin paljon paremmalta kuin miltä ensi vilkaisulla uskoisi! Lobio tarjoillaan yleensä savikulhosta ja sen kylkeen tuodaan säilöttyjä kasviksia ja maissileipää. Kokeiltaa, tämä oli ihan lempparini!

IMG_4529.JPG

 

IMG_4624.JPG

Täytetyt munakoisorullat saksanpähkinäkastikkeella

Tätä herkullista alkuruokaa saa kaikkialta, täytteet vaihtelee sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä kuvassa olevat, paikallisessa kodissa nautitut rullat sisälsivät pinaattia. Ah miten hyvää!

IMG_4625.JPG

Mistäköhän löytyisi georgialainen ravintola?!

 

Terveisin,

 

Noora

Koti Ruoka ja juoma Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.