Ostereita ja (kuohu)viiniä
Nyt on näköjään ajatukset ihan ruuassa – tää taitaa olla jo ainaskin kolmas perättäinen postaus liittyen ruokaan! No, näin siinä käy kun viettää kesää kotona ja säät suosii: ulkona tulee syötyä useammin! Pari viikkoa sitten päätimme toteuttaa bucket-listillämme olleen osteri-kierroksen. Tarkoituksena oli maistella ostereita eri osoitteissa ja samalla juoda kuoharia perjantain kunniaksi. Onneksi oli vielä Copenhagen Jazz-festarit, joten kierroksemme päättyi kivasti jazz-konserttiin Nørrebrossa (tuo eka kuva on sieltä). Mutta tässä siis kierroksemme antia (enkä sitten tiedä osteri-lajikkeiden nimiä, varoitan vaan):
1. Pasteur Østerbrossa
Tämä viinibaari on tunnettu Jura-viineistään ja mukavista työntekijä-tyypeistä. Otimme kuuden osterin setin, jonka jaoimme tasapuolisesti. Nämä tarjoiltiin etikkaisen relissin (?) ja sitruunan kanssa. Oli ihania! Kiinteitä ja maukkaita, ei kovin ’merellisiä’.
2. Torvehallerne Nørreportissa
Täällä oli tarjous: 10 osteria ja kuoharipullo (en muista kyllä sitä hintaa…). Koska kaverit oli messissä, jaoimme osterit niin, että kaikki sai pari ja pojat vielä yhdet päälle! Nämä ei sitten maistunutkaan niin hyville, vähän mössömäisiä ja liian isoja mun suuhun. Sitruuna toi tosin raikkautta. Mutta kuoharillahan ne sujahti hyvin alas. Oli myös kivaa nähdä, kuinka kalakauppiastyttö avasi, ja haisteli, osterit nenämme edessä joten tuoreita ne ainakin oli!
3. Musling Bistro Nørreportissa (Torvehallernien vieressä)
Taas oli tarjous: Osteri Happy Hour (päivittäin iltakuuteen!), jossa sai kuusi osteria ja lasin kuoharia. Jaoimme setin kahden kesken ja tilasimme yhden kuoharin lisää. Musling tarjoilee osterinsa tilli-chili-etikan ja sitruunan kanssa. Oli ihan superhyvää, nam! Ja paikalla on myös nimikkokuohari – kannattaa kokeilla se on myös ’natural wine’ eli varsin priimaa tavaraa. Tää paikka oli ihan ykkönen, menen takaisin.
4. Frank Kongens Nytorvilla
Oli kiinni! Siitäkös se suru tuli puseroon! Olen nimittäin syönyt elämäni parhaimmat osterit Frankissa muutama kuukausi takaperin, ja niillä olisi nyt pitänyt tämä ilta päättää. Mutta koska loma, ovet oli säpissä! Palaan pian! Trust me! Frank tarjoilee osterinsa ihanasti omenan ja korianterin kanssa, aivan mielettömän hyvää! Alla on kuva siis huhtikuiselta Frankin reissultani…
Tässä siis hieman vinkkejä osteri-paikkoihin. Voi toki suositella näistä jokaista myös ihan kunnon illalliselle. Varsinkin Frankin tasting menu on ihan huippuluokkaa ja palvelu erinomaista. Muslingenissa kannattaa kokeilla seafood-platteria.
Ehkä sitten ensi postauksessa jotain muuta kuin ruokaa!
Terkuin,
Noora