Terveysruokaa Espanjassa

 

Palaan vielä hetkeksi Espanjaan. Tällä matkalla nimittäin mieltä lämmitti terveellinen ruoka, jota oli tarjolla runsaasti. Lomalla aina tulee syötyä, ja ehkä juotuakin, vähän epämääräisesti. Juustoja ja viinejä kuluu ihan huomaamatta. Ja aamupalaksi päätyy vaarallisen usein rasvainen croisantti ja useampi kuppi kahvia.

 Chiaa.jpg

Espanjassa kaikki oli tällä kertaa toisin: terveellisiä vaihtoehtoja oli tarjolla, jos niitä vain osasi, ja viitsi etsiä. Tästä hyvänä esimerkkinä oli Tarifasta löytyneet terveelliset aamupalapaikat. Minähän vannon aamupalan nimeen ihan henkeen ja vereen, kun taas matkakumppani arvostaa hyvää kahvia päivän alkuun. Tarifan terveysmestoissa oli tarjolla molempia. Ja kahvia sai vaikka millä maidolla: minä suosin kauramaitoa!

 

Acai1.jpg

 

Useana aamuna lautaselleni päätyi munakokkelia ja palanen tummaa leipää. Muutaman kerran tilasin chia-puuroa tai -kulhoja ja ainakin kahdesti ihanan lempeän Acai-bowlin! Oletteko maistaneet? Siis apua miten hyvää. Kannoin acaita Brasiliasta kaksin käsin, se on nimittäin Amatsonin sademetsästä ja siksi siellä niin hyvää ja halpaa. Osassa paikassa tarjolla oli myös runsaampia ’power-bowleja’, mitkä kyllä sopi erinmaisesti pohjalle ennen surffailua tai vaikka tasapainottamaan edellisen illan juhlahumua…

 Aamupala.jpg

Suosittelen googlaamaan terveellisiä aamiaispaikkoja, niitä nimittäin löytyy nyt myös etelä-Euroopasta (toivottavasti kreikkalaisetkin pian ryhdistäytyy tässä!). Tarifassa ollessa kannattaa testata ainakin Power House ja Surla. Jälkimmäisessä taisin vierailla ehkä neljästi (yes!), ja sieltä saa myös lounasta ja illallista. Menkää ihmeessä!

 

Terkuin,

 

Noora

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Matkat