Ladataan...
Mad & Fab

Yritin ottaa kuvia viime perjantaista ja laittaa ne upeaksi "päiväni kuvin"-postaukseksi. Minua kuitenkin hävetti liikaa ja kaljaostoksien jälkeen unohdin vielä koko projektin.

Ylläoleva kuva on väliltä 10-14.Heräsin kymmenen aikaan, tein etähommia kotoa käsin muutaman tunnin ja join kahvia. Suoritin kaikki asiat suunnilleen sängyssäni istuen.

Sitten lähtin käymään kaupassa. Koitin ottaa jotain kuvaa, mutta hävetti liikaa julkinen kuvailu ja otin tämän upean otokseni makalla kauppaan.

Sen pituinen se. En taida tehdä enää näitä päiväni kuvin-postauksia.

Ladataan...

Ladataan...
Mad & Fab

En viettänyt blogitaukoa pelkästään omasta blogistani, vaan en myöskään enää lukenut muiden blogeja. Koko teema pyöri liikaa kuluttamisen ja ostamisen ympärillä ja tämän tyylinen maailma alkoi jossain vaiheessa ahdistamaan. Huomasin että myös oma kulutukseni lisääntyi ja oli yhtäkkiä pakko omistaa sitä sun tätä. Samalla tietenkin paloi yksi jos toinenkin euro.

En voi syyttää tästä ongelmasta muita, vaikka en vieläkään pidä tästä ilmiöstä. Tarvittiin kaksi vuotta saada oma mieli tasapainoon ostoksien ja kulutuksen suhteen. En tiedä onko esimerkiksi e-bay tilini enää voimassa, sillä en ole sieltäkään tilannut pariin vuoteen mitään. Nyt kuitenkin tuntuu että vihdoin olen saavuttanut jonkun tasapainon ja esimerkiksi kuukausi sitten tilasin ensimmäistä kertaa elämässäni zalandolta mitään. Tilasin mustat Dr.Martensit ja maksoin laskulla heti pois. Vaikka en missään osamaksujen pahassa kierteessä olekkaan ikinä ollut, nautin nykyään siitä, että ainoat maksettavat laskut ovat puhelinlasku ja sähkölasku. Varmaan tarvetta vielä tulee osamaksulle, mutta vaatteiden nettishoppailuun en sitä ainakaan aijo enää käyttää.

Nyt kuitenkin suunnittelen paluuta e-bayhin ihan vaan järkisyistä. On monia asioita, mitkä on vaan järkevämpää tilata sieltä. Esimerkiksi Seche Viten pikakuivattava kynsilakka on yli puoleen hintaan kun esimerkiksi Kicksissä. Myös sukkiksia saa halvalla ja kivoilla kuvioilla myös.

Mutta meikkiblogeja kyllä olen välillä selannut tässä muutaman kuukauden sisällä. Koira ei pääse karvoistaan tämän asian suhteen, mutta parasta on, että jokaista uutuutta ei tee mieli ostaa. Ostan itseasiassa tooodella vähän kosmetiikkaa nykyään, eli lähinnä jos joku tarpeellinen loppuu. Nykyään siinäkin laatu ja tarve korvaa määrän, mikä on ehkä hyvä.

Ladataan...

Ladataan...
Mad & Fab

Mitä tulee tyyliin ja muotiin, on ajatusmaailmani joskus lähempänä kuudenvanhan kiukkua, kun aikuisen ihmisen pohdintaa. Minulle on jostain syystä tärkeää, etten ole "mitään tiettyä". Jos joku asia on muotia, en halua käyttää sitä. Siis liian läpinäkyvästi. Viime kesänä sain identiteettikriisin, kun kaksi ihmistä Malmilaisessa räkälässä sanoi minua "semmoiseksi vintage/fiftari-ihmiseksi". Olin siinä silleen "siis eiijsaidh mulla on punaista huulipunaa ja kevyt cat-eye rajaus ja tämäkö tekee musta jotenkin fiftarityylisen". Minua ei varmaan koskaan tulla näkemään missään kirsikkakuvioisessa kellomallisessa mekossa, koska en vaan pysty. Liian nähty ja itselleni tulisi sellanen olo, että siinä pitäisi sitten olla head to toe jossain pin up-meiningeissä sitten.

Tämä ei kuitenkaan ole mitään snobeilua ja itsensä jalustalle nostamista. Pelkään että jos näytän liikaa joltain genreltä ja jos en ole siihen kovinkaan vihkiytynyt noin muuten, niin olen kamala wannabe. Toisaalta nykyään olen jokatyylin "wannabe". Toisaalta mikään genre ei tunnu myöskään omalta, enkä ole tarpeeksi kiinnostunut seuraamaan muotia tai juoksemaan vaatekaupoissa (oikeasti vaatekaupoissa pyöriminen ja jonkun asian x etsiminen on turhauttavinta ikinä, enkä koskaan saa itseäni vaatekaupoille).

Ongelmallista vaateasioihin tekee vielä se, että olen totaalinen fiilispukeutuja ja huono aamuherääjä. Eli koko päivä on pilalla, jos töihin mennään tyhmissä vaatteissa ja tyhmissä vaatteissa töihin meneminen ei ole mikään ihme, jos on työpaikalla puolituntia heräämisensä jälkeen (meikkaan monesti töissä). Silloin kiukuttaa epäistuvat housut (niinkun tänään) ja kaikki muu. Ajattelin btw heivata nuo housut nyt vihdoinkin roskikseen tai kierrätykseen tai mihin vaan, mistä en enää niitä pue aamulla jalkaani.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin kauniit asiat tottakai kiinnostavat. Haluan näyttää hyvältä ja varsinkin kunnoittaa eri tilanteita asuvalinnoillani. Olen ennen kärsinyt ns. ylipukeutumisesta, mikä on nykyään helpottanut virolaisessa työympäristössä jossa voi olla niin laitettu kun koskaan vaan jaksaa. Tuottaa tietenkin kriisiä sellaisina "bändipaita ja risat farkut"-aamuina ja sääli vain että olen myös meikkaajana ja laittautujana hieman laiskistunut. Virossa en kuitenkaan haluaisi asua, koska siellä koko homma on omaan makuuni potenssiin tuhat, eli liian pakonomaista laittautumista päivästä toiseen

En kyllä tiedä ketään muuta, kenen suhtautuminen olisi näin helvetin vaikeaa, mitä tulee vaatteisiin. Olen tyylitön, mutta en halua olla muodikas.  Make sense? Noup, vaikka onneksi tyyli ja muoti ovat kaksi ihan eri asiaa. Olisi ihanaa jos joku täysin ulkopulinen tsekkaisi vaatekaappiini muutaman täydellisen ja korvaamattoman vaatekappaleen. Tutuilta en osaa ottaa kritiikkiä, esimerkiksi en kestä jos poikakaverini arvostelee vaatteita jotka meinaan ostaa (ei koskaan mitä jo omistan tai miten pukeudun).

 

Postausta inspiroi operaatio vaatekaapin tyhjennys. En kuitenkaan käytä sieltä nykyään kun ehkä 1/3, joten suosiolla voin myydä ja heittää pois turhat asiat ja oikeasti ostaa ne muutama perusjuttu sinne, mitä kuitenkin joka aamu kaipaan. Eli kunnon housut ainakin.

Ladataan...

Pages