Helppoa ja hyvää (blenderillä) osa 2/3

Yksi postaus jonka piti käsitellä vain yhtä ateriaa, pääruokaa ja jälkiruokaa, on venynt näköjään kolmiosaiseksi blenderisarjaksi(katsotaan riittääkö sekään). Mut haittaakse? Siispä asiaan.

Syystä jota en tiedä, en ole aikaisemmin koittanut tehdä tuoreista tomaateista kastiketta. Olen lisännyt tölkkitomaattien joukkoon kyllä jonkunverran tuoreitakin, mutta en koskaan kokonaan. Nyt jääkaapissani lusi rasiallinen kirsikkatomaatteja joille en keksinyt käyttötarkoitusta (paitsi salaatit ja salaatit tulevat jo korvista ulos) ja keksin surrauttaa nekin myös blenderissä. Ah, mikä ihana keksintö.

Itse söin nälkäisenä kokonaisen 250g paketin ja päälle vielä pari luumutomaattia, mutta väittäisin 1,5 paketin riittävän kahdelle normaalin ruokahalun omaavalle.

Oma versioni sisälsi siis:

  • paketti kirsikkatomaatteja
  • pari luumutomaattia
  • korianteria
  • sekalaista yrttiseosta
  • maustettuja valkosipulinkynsiä
  • hippunen sokeria
  • mustapippuria
  • ruususuolaa
  • oliiviöljyä
  • vettä tarvittaessa (itse tarvitsin ylimääräistä nestettä pastalle)

Keitin pastan suoraan kastikkeeseen käytännöllisesti, koska vihaan tiskaamista. Päälle tietenkin runsaasti parmesaania, nam! Keitoksen olisi voinut hyvin syödä kylmiltäänkin ja keittona ilman pastaa. Ohessa meni myös aamiaiselta jäänyt kuivunut patonginkönttä.

tomaattikastike.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma