Iisipiisi linssikeitto/muhennos

Minäkin olen pitänyt linssejä joskus hankalana, niitä pitäisi muka liottaa yön ylitse. Totuushan on, ettei tarvitse. Tämä valkeni minulle vasta kotvanen sitten ja tänään totesin tiedon oikeaksi, en havainnut mitään eroa linssisafkassani ilman liotusta. Tein tänään muhennoksen omalla perusreseptilläni ja jaan sen nyt teille. Hyvän makunsa ja helppoutensa lisäksi, tämä ruoka on myöskin halpaa.

  • 1 purkki säilyketomaatteja (n.60snt)
  • 1-2 porkkanaa (n.20-30snt)
  • 1-2 sipulia (n.20-30snt)
  • pari desiä linssejä, itse käytän punaisia, en edes tiedä miksi (n.2,20€/paketti ja siitähän riittää useammaksi kerraksi)
  • Loraus oliiviöljyä tai mitä nyt sattuu kaapissa olemaan
  • suolaa (jos kaapissasi on liemikuutioita, nekin passaavat)
  • pippuria
  • korianteria (tai mistä nyt itse tykkää, talvella chili on oiva lämmöntuoja)

Keitä linssejä suunnilleen kymmenisen minuuttia ja valuta ne kuivaksi siivilällä. Keittämisen aikana kuutioi sipuli ja porkkana (miksei myös peruna) ja heitä kattilaan öljyn kanssa. Kuullota matalalla lämmöllä, kunnes ovat hieman pehmenneet. Aika riippuu siitä, miten pieniksi palastelit vihannekset. Heitä lopuksi myös linssit sekaan ja anna niidenkin kuullottua hetki.

Kun seos on sopivan näköistä, heitä perään tomaattipurkki, ehkä hieman vettä ja mausteet, anna hautua miedolla lämmöllä määrästä riippuen n.30min-40min. Tuohon ylläolevaan määrään riittänee ainakin, tai kunnes porkkanat ovat mieleisesi pehmeitä.

linssisoppa-8272907.JPG

 

koti ruoka-ja-juoma