Juustokakku, vanilija & mangosose

Tänään kurkistin jääkaappiin ja hyödynsin kaiken mitä löysin ja sain aikaiseksi todella raikkaan ja maukkaan kakun. Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä, kakku hyytyy viidessä tunnissa. 

smartcapture

Pohja:

  • 75g voita
  • 200g kaurakeksejä

Tee näin:

  1. Sulata voi tai ota se hyvissä ajoin huoneen lämpöön
  2. Murskaa keksit pieneksi murskaksi
  3. Sekoita aineet keskenään ja levitä ne tasaisesti painelemalla irtopohjavuoalle. Pingota halutessasi leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita kylmään odottamaan.

Täyte 1. vanilja:

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4dl kermaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1dl sokeria
  • 200g vaniljarahkaa
  • 4kpl liivatelehtiä

Tee näin:

  1. Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n.5min ajaksi.
  3. Lisää kerman joukkoon välillä sekoittaen sokerit, notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Sekoita aineet keskenään tasaisesti.
  4. Kiehauta pieni tilkka vettä n.½dl. Purista liivatelehdistä enimmät vedet pois ja kaada kiehuvan veden joukkoon.
  5. Lisää liivateseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
  6. Kaada koko seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin.

Täyte(kiille) 2. mangosose

  • 250g mangososetta(piltti tai hedelmähyllyllä olevia isompia purkkeja).
  • Tilkka  vettä
  • 3kpl liivatelehtiä

Tee näin:

  1. Laita liivatteet likoamaan n.5min ajaksi.
  2. Kiehauta tilkka vettä, purista enimmät vedet liivatteista ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
  3. Sekoita liivateseos mangososeeseen ja kaada seos kakun päälle.
  4. Laita kakku kaappiin ja anna jähmettyä 5h ajan.

Kakku on raikkaan makuinen ja on varmasti useammankin mieleen😊

Laitelkaahan kysymyksiä ja kommentteja. 😊

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo DIY