kinkkupiirakka

 

Screenshot_20190226-144903.png

Tänään tein ihanan suussa sulavan kinkkupiirakan, joka sopii juhliin ja arkeen. Tässä on maut kohdillaan! Jos on kyse ruuanlaitosta silloin maku ratkaisee ja teen ruuan aina maun perusteella itse maistellen vaihe vaiheelta 🙂

Pohja:

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä 
  • lisää halutessasi alle tl suolaa, jos haluat. 

Tee näin:

  1. ota voi sulamaan pöydälle, mutta vain hetkeksi.
  2. nypi sulanut voi ja vehnäjauhot tasaisesti 
  3. lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita
  4. painele taikina voideltuun piirakkavuokrran huolellisesti ja tasaisesti. Taikinaa on tarkoituksella vähän joten tämä vie hetken aikaa jotta sen saa tasaisesti joka kohtaan.

Täyte:

  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sipuli
  • n.5 kpl kirsikkatomaattia
  • 150g ohutta keittokinkkua
  • 2 dl kermaa
  • 1 pkt mozzarellajuustoa (kokonainen mozzarella)
  • 1 kpl kananmunaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl punainen paprika
  • 100 g juustoraastetta
  • pippuria
  • suolaa
  • halutessasi voit laittaa vielä punasipulia

Tee näin:

  1. silpo valkosipuli ja sipuli niin pieneksi kuin saat ja sekoita ne keskenään
  2. levitä valkosipuli ja sipuli tasaisesti pohjan päälle
  3. levitä pieneksi silpottu paprika ja leikattu kinkku seuraavaksi
  4. halkaise kirsikkatomaatit kerran kahtia ja levitä ne muiden täytteiden päälle. (katso että tomaatin mehu pysyy tomaatissa, voi laittaa myös kokonaisena.) Tomaatti on parhaimmillaan kun sen leikkaa eikä murskaa tomaatinmehua leikkuulaudalle.
  5. revi mozzarella tasaisesti täytteiden päälle joka puolelle.
  6. lisää mahdollinen 1/4 punasipulia renkaina päälle.
  7. riko kananmuna kippoon ja lisää sinne rkl tuorejuustoa sekä n tl. pippuria ja suolaa, vatkaa näitä hieman sekaisin, lisää sitten loput tuorejuustot ja laita vielä n. tl pippuria, vatkaa hyvin sekaisin niin että tuorejuuston rakenne on tasaista 
  8. lisää kerma ja juustoraaste joukkoon ja vatkaa vielä tasaiseksi
  9. kaada tämä seos piirakan päälle ja laita piirakka paistumaan 175 asteeseen n. 30-35 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sopii syötäväksi heti uunista tullessaan tai jäähtyneenä 🙂

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *