Työharjoittelijan Kokemuksia Oulun Mainosalalta

mainostoimisto

Mainostoimisto on mielenkiintoinen ja dynaaminen paikka. Se on paikka, jossa yksilöt luokitellaan myyjiksi ja luoviksi. Se on paikka, jossa nämä kaksi eri kategoriaa kokoontuu saman katon alla tehdäkseen tilaustöitä asiakkaille. Työharjoittelijana havaitsin pian, että vaihtuvuus tällä alalla ei ole liioiteltua. Joka kuukausi kuulen, miten joku jossain jättää vanhan mainostoimiston tai siirtyy asiakkaan puolelle. Jotkut sanovat, että se johtuu työuupumuksesta… Olen mainosalan suuri fani ja olen rakastanut ensimmäisiä kuukausiani täällä. Havaitsin pian, että tämä on kovaa toimintaa, joka vaatii kovia ihmisiä. Minun onneksi, olen töissä paikassa joidenkin alan parhaiden, kovimpien ja luovimpien yksilöiden kanssa, joita olen koskaan tavannut. Vaikka olen vielä nuori alalle, uskon, että voin antaa jonkinlaisen käsityksen siitä, miten selvitä alalla.

Aamurutiini Modernille Mainosmiehelle

Minulle joka päivä, kun herään on uusi mahdollisuus tehdä hienoa työtä. En aio teeskennellä, että joka päivä, kun herään olen erittäin innoissani toimistoon menosta. Se ei vain toimi niin. On joitakin päiviä, jolloin olet innostunut töihin menosta ja toisina päivinä toivot, että joku kantaisi sinut sinne. Jos suurin osa päivistäsi kuuluvat jälkimmäiseen vaihtoehtoon, olet läpäissyt ensimmäisen testin. Aamut on yksi tärkeimmistä vuorokaudenajoista, koska se voi todella määrittää seuraavien 12 tunnin merkityksen (laskutettavat ja ei-laskutettavat). Kun ymmärrät, että joskus et voi ravistaa kehnoa mielialaa pois meidän on vain ymmärrettävä, että voimme varmasti vaikuttaa siihen, miten loppupäivä menee. Seuraavassa on muutamia asioita, joita olen tehnyt viime kuukausina, jotka ovat tehneet minun päivistä mainostoimiston maailmassa vähemmän stressaavaa ja enemmän miellyttävämpää.

 • Sijaa Sänkysi: Tämä on nopea ja helppo tapa aloittaa päivä tuottavasti. Kun sänky on sijattu, kaikki huoneessasi näyttää hieman siistimmältä. Kun minä sijaan vuoteeni aamulla tunnen välitöntä tyytyväisyyttä. Jos asiat menevät töissä huonosti, miksi en varmista, että kun pääsen kotiin edes sängyni näyttää hienon kutsuvalta.
 • Aamupala: Aamiainen on tärkein ateria päivässä ja sitä ei tulisi unohtaa. Terveellisellä aamiaisella voit täyttää itsesi ravintoaineilla ja energialla, joita kehosi tarvitsee.
 • Liikunta: Ei ole mitään parempaa kuin aamutreeni, joka saa veren ja adrenaliinin virtaamaan. Herääminen ja nopeasti lenkille meneminen saa sykkeen ylös tai parin etunojapunnerruksen tekeminen on helppo tapa herättää keho. Mitä nopeammin saat veren virtaamaan sitä ennemmän tunnet uneliaisuuden katoavan.
 • Juo Vettä: Kylmän vesilasin juominen tyhjään vatsaan heti aamusta on nopea ja helppo tapa herätä. Jos aiot olla ahkera koko päivän toimistolla et ehkä saa mahdollisuutta juoda paljon vettä päivän aikana. Mitä enemmän siis juot vettä heti aamusta sen parempi.

Näistä neljästä asiasta on tullut minun aamurituaaleja. Vaikka ne ovat olleet pääsyy siihen, että herään hyvällä tuulella, päivä mainostoimistolla saattaa silti olla stressaava.

Modernin Mainosmiehen Tuottavuus

Tuottavuudesta on tullut epäselvä käsite koko mainosalalla kun monet meistä taistelevat tuottavuudesta. Yleensä keskustelu on tehokkuuden ja hyödyn välillä tai laadun ja määrän välillä. Vaikka monella ihmisellä on omat näkemyksensä asiasta, mikä on tärkeintä heille ja mitä heidän mainostoimisto todella arvostaa, uskon, että vankka yhdistelmä kaikista neljästä painottaen laatua on paras vaihtoehto. Oma ajatukseni on olla tuottava ja keskittyä tehtävään kunnes se on valmis ja johon voin ylpeänä laittaa nimeni. Vaikka valtaosa mainostoimistoista kannustaa tekemään useaa asiaa samanaikaisesti, moniajon tiedetään laskevan tuottavuutta. Koska tekniikka helpottaa tekemään useaa asiaa samanaikaisesti, uusi sukupolvi ei todennäköisemmin huku pitkään tehtävälistaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että heidän tuottavuus ei laske aivan samalla tavalla joku päivä. Seuraavassa on muutamia asioita, joita olen tehnyt hallitakseni minun tehtäviä…

 • Priorisoi: Ennen kuin saavut toimistoon sinun pitäisi tietää, mitä on päivän tärkein tehtävä. Kun saavun toimistoon en koskaan lue ensimmäiseksi sähköpostia vaan vietän tunnin työstäen tehtävää minkä tiedän tärkeäksi. Kun se on hoidettu luen sähköpostini ja alan aikatauluttamaan aikaani loppupäivää varten.
 • Unohda Paniikki: Jotkut uskovat, että kaikki mihin he liittyvät ovat tärkeimpiä asioita. Näiden ihmisten kanssa on vaikea työskennellä, mutta heitä löytyy lähes joka toimistosta. Jos olen työskennellyt minulle tärkeän tehtävän parissa, en luultavasti vastaa sähköpostiin, kun teen sitä. Tyypillisesti ihmiset, jotka ovat aina paniikissa ovat niitä, jotka eivät pysty hallitsemaan aikaansa tai asiakkaitaan tehokkaasti. Vaikka on hienoa auttaa kollegaa, on aina parempi huolehtia asioista, jotka vaikuttavat suoraan sinuun ensin.
 • 15 Minuutin Varaus: Aikataulu on hyvä asia, jos sitä käytetään oikein. Useimpaan aikatauluohjelmaan voi sijoittaa kunkin tapahtuman muistutuksen ja saat viestin tai värinähälytyksen siitä mitä on tulossa. Se ei ole koskaan kiva tunne, kun olet unohtanut jonkin tapaamisen tai tehtävän. Lisäämällä muistutuksia kalenteriisi tapahtumista ja tehtävistä on hyvä tapa valmistella itseäsi seuraava asiaa varten. Olen asettanut muistutuksen soimaan 15 min etukäteen varmistaen, että minulla on aikaa tehdä jotain jota olen ehkä unohtanut.
 • Jätä Turhat Asiat Pois: Facebook on nykyään toimistojen vieraillun nettisivusto. Toki, se on osa työtä joillekin, mutta toisille se on yksinkertaisesti häiriötekijä, joka hidastaa tuottavuutta. Käytätpä aikaasi TumblriinTwitteriinYouTubeen tai Facebookiin -tuhlaat silti arvokasta aikaa. Kun minulla on tiukka määräaika, joka perustuu yksinomaan siihen, mitä voin laittaa paperille, suljen internetin ja keskityn vain kyseiseen tehtävään. Ensimmäisen muutaman kerran, kun teet näin näet huomattavan eron työsi tuottavuudessa.

Viestintä On Olennaisen Tärkeää

mainostoimiston arkea

Luulisi, että viestintäalan liiketoiminnassa jokainen olisi hyvä kommunikoimaan. Vaikka en halua mustamaalata ketään, messuilla olen tavannut ihmisiä, joilla on suuria vaikeuksia kommunikoida asiakkaiden ja kollegojen kanssa. Kun olin tekemässä omaa digitaalimarkkinointi kampanjaa jouduin pohtimaan, miten kirjoitin sähköpostiviestejä asiakkaille ja kumppaneille. Sähköposti on yleensä yleisimmin käytetty viestintäväline mainostoimistossa. Päivittäin voit saada yli kolmekymmentä sähköpostia, minimissään. Jos saat enemmän sitten sinulla on yksinkertaisesti vain tavallinen työpäivä. Lukemattomien sähköposten kirjoittaminen voi olla hieman uuvuttavaa ja imee osan tehokkuudestasi tekemään muut työsi. Tässä on kolme asiaa, jotka olen kokenut hyödylliseksi sähköpostien käsittelyssä.

Sähköpostiviestintä

 • Kirjoita Parempi Otsikko: Ei jokainen mainostoimistossa ole copywriter, joten monet meistä kamppailevat otsikoiden kanssa joka voi napata huomion. Haluan käyttää kuvauksia, jotta vastaanottaja tietää heti, mitä haluan. Esimerkiksi jos olen kirjallisesti muistuutamassa asiakasta määräajasta. Käyttäisin aihetta, kuten; (MUISTUTUS: määräaika, Projekti X, aihe), näin asia tehdään selväksi vastaanottajalle ja joskus se ei vaadi edes avaamista ymmärtämään mitä on viestin sisällä.
 • Käytä Pitkiä Otsikoita: Käytän otsikoissa pitkiä kuvauksia. Tämä helpottaa lukijaa selaamaan sähköpostit läpi sen sijaan, että hän käyttäisi kaksikymmentä minuuttia etsien keskeisiä viestejä. On myös tärkeää varmistaa, että otsikot ovat kuvailevia ja ytimekkäästi tiivistäbät viestisi. Et tietenkään halua 200 merkin otsikkoa, mutta tarpeeksi pitkän, jotta asia tulee sanotuksi.
 • Älä Käytä Sähköpostia Kaikkeen: Vaikean asian käsittely on suunnilleen yhtä hauskaa kuin huono sää. Varsinkin jos luulet, että toinen osapuoli on yksin vastuussa ikävästä tilanteesta. Sen sijaan, että istut työpöydän ääressä ja yrität luoda täydellisen vastauksen siinä toivossa, että he ihmeellisesti ottavat syyn niskoilleen – soita heille. Ja jos he ovat omassa toimistossa, kävellä sinne ja puhu kasvotusten. Enimmillään se on viiden minuutin keskustelu, jossa hyväksyt vahingoittuneen egosi ja siten ratkaiset pienen väärinkäsityksen.

Tämä viimeinen seikka siitä, että et käytä sähköpostia kaikkeen on äärimmäisen tärkeää. Ja vaikka se on erittäin tärkeää, se on yksi asia jota monet ihmiset eivät tee koko uransa aikana. Näen ihmisiä, jotka ovat olleet alalla jo vuosikymmeniä eivätkä he vieläkään osaa käyttää puhelinta tarpeen vaatiessa. Teoriassa tämä on luultavasti paras viestintäneuvo, jonka voin antaa teille. Se toimii. Se vie paljon vaivaa ja mikä tärkeintä, itsehillintää pystyä muuttamaan käyttäytymistä. Toinen asia, joka on mielestäni välttämätöntä mainostoimistossa on sisäinen viestintä. Tämä varmistaa, että kollegat ja asiakkaat ovat aina tietoisia asioista. Mitä nopeammin tieto liikkuu sitä paremmin tehdään hyvin harkittuja päätöksiä.

Vältä Työuupumusta

Tulet nopeasti huomaamaan, että sinun odotetaan työskentekevän paljon. Ei ole harvinaista, että mainosalalla työskennellään 60-80 tunnin työviikkoja. Se on varma tie työuupumukseen. Osa parhaimmista lopulta jättää alan, koska he eivät löydä työn ja kotielämän tasapainoa. Se on tärkeää, että ihmiset voivat hallita työtaakkaansa.

 • Kieltäytymisen Voima: Jos työskentelet jo niin monissa hankkeissa, että et repeä enään enempään, sana ei on paras ystäväsi. Jossain vaiheessa täytyy alkaa kieltäytymään tietyistä töistä. Jos tunnet, että hanke voitaisiin toteuttaa kenen tahansa muun toimesta niin sitä ei välttämättä kannata ottaa. Jos hanke vaatii jonkin verran strategista ajattelua ja auttaa edelleen omalla urallasi sitten on aika hypätä mukaan.
 • Pysy Aktiivisena: Lukeminen tekee aivoille sen mitä kuntoilu tekee keholle. Jos olet ollut työpöydän ääressä koko päivän 8-10 tuntia ja et löydä aikaa liikunnalle, ennemmin tai myöhemmin terveytesi kärsii. Vaikka lounas on avain terveelliseen ruokavalioon, liikunta on avain järjessä pysymiseen ja estää pitkän aikavälin terveysongelmia. Pysytpä sitten aktiivisena menemällä kuntosalilla tai pelaamalla Frisbee golfia, nämä virkistystoiminnat pitää sinut terveenä. Terve keho on on hyvä tapa pitää mieli terveenä.

Siinäpä se. Tämä on minun henkilökohtainen opas mainostoimiston arkeen työskennellessäni yhdessä alan mielenkiintoisimmissa yrityksissä, Mainostoimisto Speciaalissa. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta nämä ovat muutamia asioita, jotka ovat pitäneet minut vireessä ja saaneet tekemään hienoa työtä viime kuukausina.

tyo-ja-raha tyo opiskelu oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa