Mehevä suklaatäytekakku
Näyttelijä Miia Nuutilan lempitäytekakku muuntuu juhlan mukaan. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on saanut suosiota niin lapsilta kuin aikuisiltakin.
Miian vinkit täytekakun valmistukseen:
- Voit käyttää täytteeseen rahkan sijaan myös tuorejuustoa.
- Anna kakun vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Muuntele koristelua tilanteen mukaan. Tumma suklaa ja sitruunamelissa sopivat aikuisten kakkuun, lapset taas rakastavat nonparelleja.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen, noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
Rouhi suklaa veitsellä. Sekoita rahka, sokerit, likööri tai mehu ja suklaarouhe keskenään. Mausta halutessasi teelusikallisella appelsiininkuoriraastetta. Vaahdota kerma ja lisää täytteeseen. Viipaloi banaanit. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle puolet banaaniviipaleista ja puolet täytteestä. Kostuta ja täytä toinen kerros samoin. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä kevyen painon alla muutama tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele makusi mukaan.
Resepti: Appelsiini-suklaakakku »
Suklaisten leivottujen jälkiruokien ystävät löytävät Maun reseptihausta yli 80 maistuvaa vaihtoehtoa. Rajaamalla hakua saat esimerkiksi vain tietyn ruoka-aineallergian huomioivat ehdotukset.