Sinappi avec

Kinkku ilman sinappia on teeskentelyä. Ja erityisesti konjakkisinappi tekee arkisemmastakin possunperästä juhlavan gastroelämyksen. Näin se tehdään:

konjakkisinappi.jpg

Konjakkisinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
1 dl ruokakermaa
2 kpl munaa
1/4 dl omenatäysmehua
1 tl viinietikkaa
4 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet konjakkia lukuun ottamatta. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen. Anna
kiehahtaa.

Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja annostele purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen maistelua.

 

Lisää sinappivaihtoehtoja ja lisäkkeitä löydät Maku.fi:stä »

maku-fi-logo_small_0.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma

Oman elämäsi pipariarkkitehti

piparkakkutalo_oman-elamasi-pipariarkkitehti_kuvitus.png

Itse suunniteltu on puoliksi syöty. Oman piparkakkutalon pohtimisessa on paljon huvia joulujoutilaalle, mutta jos aikaa on rajallisesti, valmiista ohjeista saa helposti vähän muokkaamalla niin ikään omannäköisensä mökin.

Ensimmäinen alla olevista piparkakkutalomalleista sisältää vaiheistetut ohjeet, joiden avulla rakennat talon joko omista piirrustuksistasi tai valmiista kaavoista:

 

pipariarkkitehti_reseptithumb_valkoinen-piparihuvila.pngpipariarkkitehti_reseptithumb_muumien-piparkakkutalo.png
pipariarkkitehti_reseptithumb_piparkakkumokki.pngpipariarkkitehti_reseptithumb_reseptipurkit.png

koti ruoka-ja-juoma