Tuunaa jauhelihapizza luovasti

4 annosta

2 1/2 dl vettä

3/4 tl suolaa

1 kpl kuivahiivapussia

5 dl hiivaleipäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

400 g naudan jauhelihaa

1 kpl sipulia

2 tl oreganoa

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

150 g mozzarellajuustoa (raastettuna)

500 g tomaattimurskaa

3 kpl tomaattia (viipaloituna)

1 tl basilikaa

 

Jauhelihapizza

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola ja kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kuullottua. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja suolalla.

Kauli taikina yhdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle noin 1 dl juustoraastetta ja tomaattimurska. Levitä päälle jauheliha, tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste. Ripottele pinnalle yrttiä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Pizza on maukasta jo noinkin, mutta monelle kotikokille tässä on vasta hyvä alku. Pizza sallii vaikka minkä sortin kokeiluja. Tässä muutama ajatus malliksi:

  • Käytä juustosekoitusta, jossa on puolet mozzarellaa, puolet mustaleimaemmentalia. Sulanut emmental on vahvaa ja ihanaa.
  • Pizza ilman valkosipulia on teeskentelyä. Kun halkaiset valkosipulin kynnen pituussuunnassa ja poistat vihreän ytimen, maku on pehmeämpi.
  • Suolainen-makea -yhdistelmä toimii pizzassa hienosti. Vaikkapa pekonia ja ananasta.
  • Pizzaa on vaikea pilata täytteitä yhdistelemällä. Rohkea kokeilu on palkitsevaa. Okei, banaani ei toimi pizzan täytteenä. Muuta ei nyt tule mieleen.

koti ruoka-ja-juoma