Vegaaninen banaanileipä saksanpähkinöillä ja appelsiininkuorella
Mielestäni pakkasesta on hyvä aina löytyä jotain makeaa. Samalla on mukavaa, jos herkuissa ei olisi juurikaan valkoista sokeria tai öljyä. Tässä banaanileivässä sokeri ja öljy on korvattu kuivatuilla taateleilla sekä tummentuneilla banaaneilla.
Pakastan banaanileivän valmiiksi siivutettuna. Näin sitä on helppo sulattaa sopiva määrä kerrallaan välipalaksi tai teen pariksi.
Banaanileipä saksanpähkinöillä ja appelsiininkuorella
Ainekset (15 annosta)
- 4
- tummunutta banaania
- 2 dl
- kauramaitoa
- 1 rkl
- omenaviinietikkaa
- 250 g
- kivettömiä kuivattuja taateleita (leivontaan tarkoitettu pakkaus)
- 4,5 dl
- kaurajauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 1,5 tl
- kanelia
- 0,5 tl
- kaardemummaa
- ⅓ tl
- suolaa
- ripaus muskottipähkinää
- 70 g
- rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1
- appelsiinin kuoriraaste
- vegaanista margariinia vuuan voiteluun
- korppujauhoja
Tee näin:
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita keskenään kaurajauho, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda.
- Liota taateleita keitetyssä vedessä muutama minuutti, kunnes taatelipaakku alkaa hajota osiin. Tämä vaihe on tärkeä, jos sinulla ei ole todella tehokasta sauvasekoitinta.
- Soseuta sauvasekottimella banaanit, kauramaito ja omenaviinietikka. Kun taatelit ovat pehmenneet, valuta ne siivilässä, lisää joukkoon ja aja sileäksi.
- Kääntele soseen joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi rouhitut saksanpähkinät sekä appelsiininkuori ja sekoita varovasti.
- Kaada taikina leipävuokaan, tasoita pintaa kevyesti ja koristele halutessasi saksanpähkinöillä.
- Paista 180 asteessa 1 h – 1 h 10 min uunin alatasolla. Voit loppuvaiheessa arvioida grillitikulla, onko banaanileipä valmis. Älä kuitenkaan turhaan availe uunin luukkua, jottei leipä lässähdä.