Vegaaniset suklaa-maapähkinävoikeksit
Rakastan kunnon Pohjois-Amerikkalaisia keksejä. Täydellisissä kekseissä on rapea reuna, mutta pehmeä ja hieman tahmea keskusta. Olen myös pitkään unelmoinut kekseistä, joissa on suklaahippujen lisäksi maapähkinävoita. Maapähkinävoi tuo uutta kulmaa perinteisiin suklaahippukekseihin. Alla oleva resepti on kaiken lisäksi vegaaninen!
Täydellisen olomuodon salaisuus
Reseptiä testatessa oli ihana huomata, että reunoilta rapean ja keskeltä tahmean olomuodon voi saavuttaa myös ilman kananmunia ja voita. Olennaista on taikinan viilennys ennen paistoa. Älä siis jätä tätä vaihetta välistä! Jäähdytän taikinaa vähintään tunnin ajan jääkaapissa, mutta 30 minuuttia pakastimessa toimii varmasti myös. Jäähdytys estää keksejä leviämästä suuriksi heti uuniin päästyään ja mahdollistaa pehmeän keskustan. Lisäksi jäähdytys voimistaa makuja.
Teapairing eli teen yhdistäminen kekseihin
Mielestäni yksi parhaista makuyhdistelmistä on vihreä tee ja suklaa. Myös näiden keksien kanssa vihreä tee sopii erinomaisesti. Yhdistin keksit TeeMaasta hankkimaani Yui Senchaan. Se toimi erinomaisesti keksien kanssa. Maku on pehmeä ja senchojen tapaan vie ajatukset merelle. Sencha tasapainottaa hyvin keksien makeutta ja toisaalta keksien makeus tuo teen aromit voimakkaammin esille.
Mikäli kaipaat teetä, suosittelen kurkkaamaan TeeMaan verkkokauppaan.Vaikka TeeMaan liike ja teehuone ovat tällä hetkellä kiinni, verkkokaupasta saa helposti tilattua teetä. Nyt on myös oiva aika tukea pieniä yrityksiä! Henkilökohtaisesti toivon, että TeeMaa selviää koronakriisistä. Se on oikea teekauppojen helmi, mielestäni yksi Helsingin parhaista teekaupoista. Sieltä saa todella laadukasta teetä, lämminhenkistä palvelua ja neuvontaa teehen liittyen. Sitten, kun elämä taas palaa normaalisti, TeeMaa jatkaa varmasti myös ihania maisteluitaan ja muita tapahtumia. Ja tämä ei ole maksettu mainos, olen oikeasti TeeMaa-fani! 🙂
Suklaa-maapähkinävoikeksit
Ainekset (16 annosta)
- 100 g
- valkoista sokeria
- 100 g
- fariinisokeria
- 1 tl
- vanilja- tai vaniliinisokeria
- 0,5 tl
- suolaa
- 1 dl
- rypsiöljyä (tai n. 90 g sulatettua vegaanista margariinia)
- 0,75 dl
- kauramaitoa
- 0,5 dl
- maustamatonta maapähkinävoita
- 3,5 dl
- jauhoja
- 0,5 tl
- ruokasoodaa
- 0,5 tl
- leivinjauhetta
- 100 g
- vegaanista tummaa suklaata (mielellään n. 70 %)
Tee näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita sokerit, suola ja öljy isossa kulhossa. Tässä vaiheessa voit käyttää esimerkiksi vispilää, mutta älä vatkaa, vaan sekoita kevyesti.
- Sekoita joukkoon kauramaito ja pähkinävoi.
- Kääntele joukkoon jauhot esimerkiksi puulastalla tai -lusikalla.
- Kääntele lopuksi joukkoon kuutioitu suklaa.
- Laita viilentymään pakastimeen 30 minuutiksi tai jääkaappiin 1-2 tunniksi.
- Tee taikinasta palloja ja asettele väljästi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 12-15 minuuttia 180 asteessa tai kunnes keksit alkavat saada väriä.
- Anna jähmettyä. Nauti!