Namnam: Vietnamilaisia makuja Flemarilla

Ravintola-arvio tehty: 29.11.2019

***

Olen menossa näkemään ystävääni ja sovimme treffit Kallion Namnamiin, joka tarjoilee vietnamilaisia herkkuja. Oloni on lähes kuumeinen, mutta päätän, että asunnosta lähteminen ja ystävän näkeminen voisi tehdä hyvää. Lähden rämpimään Puu-Vallilan läpi kohti Kalliota lähes kaatosateessa. Astun uitettuna sisään Namnamiin, jossa lämpö huurtaa silmälasini pitkäksi toviksi. Sateen ja olotilani takia katson kännykkääni vasta ravintolaan saavuttuani ja huomaan, että ystäväni on vasta lähtenyt työpaikaltaan keskustasta. Odotellessani ystävääni ehdin ihmetellä ravintolaa ja sen tunnelmaa.

Namnamissa on kaksi työntekijää, jotka moikkaavat, mutta jatkavat heti sen jälkeen älypuhelintensa selailua. Ravintolassa on vain yksi hiljainen pariskunta, joka on juuri lähdössä. Tila on todella yksinkertainen, sisustus on suoraan sanottuna vähän tylsä. Ymmärrän nopeasti, että ruuat kuuluisi tilata tiskiltä. Koska odottelen ystävääni istun kuitenkin ensin pöytään. Tarjoilijat eivät oma-aloitteisesti tule luokseni selittämään ravintolan konseptia tai muuten noteeraa istumistani, joten minulle tulee hieman kiusallinen olo. Odottelu kestää pidempään kuin kuvittelen ja jossain vaiheessa hihkaisen tarjoilijoille, että odottelen ystävääni. Voi olla, että koen tällaiset sosiaaliset tilanteet turhan voimakkaasti, mutta toivon, että työntekijät olisivat helpottaneet nolon asiakkaansa fiiliksiä vaikka kysymällä, että onko Namnam minulle entuudestaan tuttu. Tai vaikka vain huomauttaneet, että ruoka tilataan tiskiltä. Sen sijaan työntekijät selailevat puhelimiaan koko 20 minuuttia, jonka odottelen ystävääni.

Ystäväni saapuu ja haemme menun pöydässä selailtavaksi. Tarjolla on vietnamilaisia kevätrullia, paistettua riisiä tai nuudelia, pho-keittoa ja poké bowlia. Koska nälkä kurnii vatsoissamme, tilaamme sekä rullat (8,50 € / 5 kpl) että lämpimät ruuat. Koska ystävälläni on katkarapuallergia valitsemme rullien täytteeksi char siu -possua. Niiden oheen tulee Hoisin -kastike. Ystäväni valitsee sitruunaruoholla maustetun keiton (9,50 €), mutta minun tekee mieli nuudeleita. Kysyn, millä lisukkeella riisinuudeliannosta (10,50 €) suositellaan ja työntekijä kertoo, että vegaaniannos on hänen suosikkinsa. Siinä on tofua ja vegaanista kinkkua. Vaikka syön kotona kasvisruokaa, ravintoloissa syön usein lihaa tai kalaa. Päätän kuitenkin tällä kertaa olla rohkea ja otan vegaaniannoksen.

Ruuat valmistetaan pienessä keittiössä, joka on suoraan tiskin takana ja näkyy siis pieneen ravintolatilaan. Rullat ja lämpimät ruuat tuodaan pöytään yhtä aikaa. Rullat ovat maukkaita ja possu toimii. Vaikka ehdoton lempparini on maapähkinävoikastike, myös Hoisin saa kiitettävän arvosanan. Ystäväni on tyytyväinen keittoonsa ja minä yllätyn positiivisesti riisinuudeliannoksestani. Annos näyttää yksinkertaiselta, koska vihannekset, tofu ja vegaanikinkku on leikattu spagetinohuiksi siivuiksi. Mikään ei siis nouse erityisesti esille annoksessa. Yksinkertaisuudesta huolimatta maut ovat erinomaisia ja kokonaisuus hallittu. En jää kaipaamaan lihaa ja olen oikein tyytyväinen valintaani.

Viereiseen pöytään on saapunut pariskunta ja huomaan, että he ottavat suuren osan rullista mukaan kotiin doggy bagissä. Meillä ei kuitenkaan ole mitään ongelmia syödä sekä lämpimät annoksemme että kevätrullat puoliksi. Toki vatsa tulee oikein täyteen. Annoskoot tuntuvat siis juuri sopivilta.

Namnamissa miellyttää yksinkertainen lista, jossa vaihtoehtoja on juuri sopivasti. Ruuat eivät ole maailmaa mullistavia, mutta olemme ystäväni kanssa molemmat tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen. Poikkeaisin Namnamiin mielelläni lounaalle tai sitten juuri tällaiselle rennolle illallisella arki-iltana.

Namnam 

Fleminginkatu 21, 00500 Helsinki

Cafenamnam.com

Tällä kertaa otin kuvat älypuhelimella, koska en alunperin en edes ajatellut, että jaksaisin kuumeisena arvioida juttua. Halusin kuitenkin jakaa kokemuksen, koska olimme ystäväni kanssa molemmat tyytyväisiä vierailuun.

kulttuuri ruoka-ja-juoma ravintolat