Sopivan tulinen paahdettu paprikahummus

Erilaisia tahnoja ei voi koskaan olla liikaa! Parhaimmillaan vuoden jokaiselle viikolle voisi tehdä erilaisen tahnan. Paprikahummus on herkullinen variaatio perinteisesti hummuksesta. Tässä versiossa paprikat paahdetaan uunissa pehmeiksi ja potkua tuovat kuivattu chili sekä savuaromi. Paahdetut paprikat sekä hivenen tummaa siirappia tuovat hummukseen makeahkon vivahteen, joka sopii ainakin omaan makumaailmaani erinomaisesti. Kaiken lisäksi hummuksen väri on mitä ilahduttavin!

Ohjeessa käytetään kuivattuja chilejä. Ostan ne aasialaisista ruokakaupoista, sillä sieltä niitä saa isoissa paketeissa ja ne todella ovat tulisia. Resepti onnistuu kuitenkin varmasti myös chilihiutaleilla. Kokeile vaikka ensin 1 rkl ja lisää maun mukaan.

Paahdettu paprikahummus

Ainekset (10 annosta)

1
tölkki kikherneitä valutettuna tai 130 g kuivia kikherneitä keitettyinä
2
punaista paprikaa
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vaaleaa tahinia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianterijauhetta
4-5
kuivattua chiliä
1 tl
tummaa siirappia
½ tl
savuaromia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Pese ja halkaise paprikat sekä poista siemenet. Asettele paprikat leikkauspinta alaspäin leivinpaperille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes paprikat ovat selkeästi mustuneet pinnalta.
  2. Laita paahdetut paprikat pariksi minuutiksi kulhoon kannen alle. Tämä helpottaa kuoren irrottamista. Kuori mustuneet kohdat pois.
  3. Lisää kaikki hummuksen ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja sileäksi tahnaksi. Tarjoile esimerkiksi leivän tai dippivihannesten kanssa!
hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo