Vegaaninen mutkat suoriksi -pasta cashew-kermalla
Viime aikoina olen postannut Instagramissa kuvia vihannespastasta cashew-kermalla. Kyseisestä pastasta on muodostunut mulle arkea helpottava pikaruoka. Siitä löytyy kaikki hyvä aterian kulmakivet: täysjyvää, runsaasti erivärisiä vihanneksia ja laadukasta kasviproteiinia. Lisäksi cashew-kermasta saa rasvaa, mikä auttaa kasvisten sisältämiä rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään.
Miksi miellän tämän pastan helpoksi arkiruuaksi?
Kyllä, tässä pasta vaatii cashew-kerman valmistuksen. Ja kyllä, cashew-kerman pohjana on väh. 8 h liotetut cashew-pähkinät. Kerman voi kuitenkin valmistaa etukäteen viikonloppuna, jolloin tämä ruoka valmistuu pastan keittyessä. Alla olevan pastan ohje on yhdelle, mutta voit helposti monistaa ainesosat haluamaasi annosmäärään. Cashew-kerman reseptistä riittää noin neljään annokseen.
Pastan 5 helppoa vaihetta
- Valmista cashew-kerma etukäteen esim. sunnuntaina.
- Pilko ja höyrytä kasvikset.
- Kuutioi valmiiksi marinoitu tofu, esim. savutofu.
- Keitä ja valuta pasta.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään esim. kattilassa, jossa keitit pastan.
Mitkä vihannekset sopivat tähän pastaan?
Rehellinen vastaus on, että mitä vain kaapistasi löytyy! Omat suosikkini ovat kuitenkin parsakaali, vihreät pavut, varsiselleri, paprika ja herneet. Kuvien annoksessa oli noin 1/4 parsakaalia, muutama vihreä papu, yksi varsisellerin varsi, pala paprikaa ja kaksi retiisiä.
Vihannespasta cashew-kermalla
Ainekset (1 annos)
- 70-100 g
- valmiiksi marinoitua tofua (esim. savutofua)
- 70-100 g
- täysjyväpastaa (esim. fusillia tai penneä)
- kaksi kourallista vihanneksia
- 1 dl
- cashew-kermaa (ohje alla)
Tee näin:
- Laita pasta kiehumaan runsaaseen veteen. Kuutioi tofu ja pilko vihannekset.
- Höyrytä vihannekset joko mikrossa tai höyrytyskorissa. Jos käytät mikroa, lisää kulhon pohjalle tilkka vettä, lautanen päälle ja kuumenna täydellä teholla 1-2 minuuttia. Jos käytät höyrytyskoria, lisää kattilan pohjalle noin 2 cm vettä ja höyrytä kannen alla muutama minuutti.
- Sekoita ainekset keskenään ja purista päälle esim. sitruunamehua tai ripottele auringonkukansiemeniä.
Mausteinen cashew-kerma
Ainekset (4 annosta)
- 150 g
- cashew-pähkinöitä (liotettuna yön yli tai 8 h)
- 2 rkl
- ravintohiivahiutaleita
- 2
- valkosipulinkynttä (kuorittu ja paloiteltu)
- 2 cm
- pala inkivääriä (kuorittu ja paloiteltu)
- 2 rkl
- sitruuna- tai limenmehua (lisää maun mukaan)
- 2-5
- tuoretta tai kuivattua chiliä tai 1-2 rkl chilihiutaleita
- ½ tl
- juustokuminaa
- 1 tl
- paprikajauhetta
- ⅓ tl
- suolaa (lisää maun mukaan)
- mustapippuria myllystä
- 1,5-1,75 dl
- vettä
Tee näin:
- Liota cashew-pähkinöitä kylmässä vedessä 8 h tai yön yli. Valuta ja huuhtele pikaisesti.
- Lisää vettä lukuun ottamatta ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen astiaan. Lisää aluksi 1 dl vettä ja aja tahnaksi. Lisää loput vedestä vähitellen, kunnes saavutat toivomasi koostumuksen.