Vegaaniset välipalakeksit
Koen, että välipalakekseihin voi helposti lisätä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, joista saa nopeasti energiaa vaikka ennen treeniä. Olen ottanut tavaksi murskata keksejä chiavanukkaan päälle. Hieman hedelmiä tai marjoja vielä päälle ja chiavanukkaasta saa helposti monipuolisen välipalan.
Tässä yksi keskiohje, jota olen viime aikoina tehnyt. Nämä keksit valmistuvat alle 30 minuutissa, eivätkä edes vaadi vatkainta!
Vegaaniset välipalakeksit
Ainekset (16 annosta)
- 1
- kypsä banaani
- 0,5 dl
- kauramaitoa (onnistuu tarvittaessa myös vedellä)
- 0,5 dl
- tahinia tai maustamatonta pähkinävoita
- ripaus
- suolaa
- 1 dl
- kaurajauhoja
- 2 dl
- kaurahiutaleita
- 50 g
- pekaani- tai saksanpähkinöitä
- 0,5 dl
- kookoshiutaleita
- 3 rkl
- kurpitsansiemeniä
- 1 dl
- kuivattuja karpaloita (kevyesti hienonnettuna)
- 0,5 tl
- kanelia
30 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
20 min
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Muussaa banaani haarukalla keskikokoisessa kulhossa. Lisää tahini, kauramaito sekä suola ja sekoita hyvin.
- Lisää kaurajauhot sekä kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset.
- Nosta ruokalusikallinen kerrallaan taikinaa kämmenellesi ja pyörittele siitä pallo. Litistä palloa hieman ja aseta se pellille. Käsien kostutus vedellä voi helpottaa taikinan käsittelyä.
- Paista 180 asteessa n. 15-20 min tai kunnes keksit ovat saaneet kullanruskean sävyn.