Vegaaniset välipalakeksit

Koen, että välipalakekseihin voi helposti lisätä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, joista saa nopeasti energiaa vaikka ennen treeniä. Olen ottanut tavaksi murskata keksejä chiavanukkaan päälle. Hieman hedelmiä tai marjoja vielä päälle ja chiavanukkaasta saa  helposti monipuolisen välipalan.

Tässä yksi keskiohje, jota olen viime aikoina tehnyt. Nämä keksit valmistuvat alle 30 minuutissa, eivätkä edes vaadi vatkainta!

Vegaaniset välipalakeksit

Ainekset (16 annosta)

1
kypsä banaani
0,5 dl
kauramaitoa (onnistuu tarvittaessa myös vedellä)
0,5 dl
tahinia tai maustamatonta pähkinävoita
ripaus
suolaa
1 dl
kaurajauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
50 g
pekaani- tai saksanpähkinöitä
0,5 dl
kookoshiutaleita
3 rkl
kurpitsansiemeniä
1 dl
kuivattuja karpaloita (kevyesti hienonnettuna)
0,5 tl
kanelia
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Muussaa banaani haarukalla keskikokoisessa kulhossa. Lisää tahini, kauramaito sekä suola ja sekoita hyvin.
  2. Lisää kaurajauhot sekä kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset.
  3. Nosta ruokalusikallinen kerrallaan taikinaa kämmenellesi ja pyörittele siitä pallo. Litistä palloa hieman ja aseta se pellille. Käsien kostutus vedellä voi helpottaa taikinan käsittelyä.
  4. Paista 180 asteessa n. 15-20 min tai kunnes keksit ovat saaneet kullanruskean sävyn.
hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo