Veikeät vegaaniset parsakääröt
Mihin muuhun parsat voi kääriä kuin pekoniin? Kun vielä söin lihaa, pekoniin käärityt parsat olivat yksi kevään lempiherkuistani. Yhtä vastustamattoman yhdistelmän voi loihtia myös vegaanisella lehtitaikinalla.
Nämä parsakääröt ovat naurettavan helppoja valmistaa. Tarvitset vain parsaa, vegaanista valmislehtitaikinaa sekä seesaminsiemeniä. Hieman yli vartti uunissa ja alkupala on valmis: mehukasta parsaa rapeiden ja lehtevien taikinaspiraaleiden ympäröiminä.
Valmiiden parsakääröjen päälle voi puristaa hieman sitruunamehua tai ripotella ravintohiivahiutaleita. Lopputulos voittaa puolelleensa varmasti myös lihansyöjän. Alkupalojen aatelia, sanon minä.
Reseptivinkit
10 parsan ohje on tehty kahdelle alkupalaksi, mutta reseptin määriä voi helposti muunnella. Yhdestä lehtitaikinalevystä saat taikinaa viidelle parsalle. Näin voit tehdä vaikka yhden hengen annoksen tai tehdä parsakääröjä juhliin ostamalla reilusti parsaa ja käyttämällä koko lehtitaikinapaketin taikinat.
Vegaaniset parsakääröt
Ainekset (2 annosta)
- 10
- parsaa
- 2
- lehtitaikinalevyä (1 lehtitaikinalevy per 5 parsaa)
- seesaminsiemeniä
- vettä parsojen "voiteluun"
Tee näin:
1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan leikkuulaudan päälle n. 10-15 minuuttia ennen valmistusta. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa taikinaa muutaman sekunnin ajan mikrossa, mutta ole varovainen, sillä taikina alkaa nopeasti paistua.
2. Pese parsat ja napsauta kova kanta pois. Se on n. 2-3 cm parsan tyvestä.
3. Leikkaa lehtitaikinalevyt pitkittäin 5 siivuun. Kierritä taikinasuikale parsan ympärille aloittaen tyvestä. Kiinnitä taikinan päädyt itseensä kevyesti painaen. Näin taikina pysyy parsan ympärillä.
4. Aseta parsat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sivele taikinan pinnalle hieman vettä leivontasudilla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa.
5. Tarjoile heti esim. sitruunamehun ja ravintohiivahiutaleiden kanssa!