Säästy raskauden iskiaskivuilta

Tässä raskaudessa olen säästynyt iskiasvaivoilta, kiitos raskausjoogan.

Meksikossa tytär oli muutaman tunnin kerhossa, jolloin minulla jäi aamupäivät aikaa itselleni. Tämä kundaliini joogaan perustuva prenatal jooga on tosissaan vienyt minulta jo alkuraskaudessa alkaneen iskiaskivun ja muitakaan kipuja tai pahempia jumeja ei ole ilmaantunut. Venytyksiä kannattaa alkaa tekemään jo raskauden alussa ennenkuin jumeja edes on ilmaantunut.

Tämäntyyppinen jooga on paljon syvään hengittelyä, rauhallisia venytyksiä ja muutamia harjoituksia. Joikanen kerta oli erilainen, sisältäen kuitenkin muutamia samoja liikkeitä juuri näiden iskiaskipujen hoitamiseksi ja välttämiseksi. Tunti on siis rauhallinen ja sopii niin alusta loppuun asti raskaana oleville. Ryhmässä oli sopivasti suurinpiirtein samoilla viikoilla olevia naisia, joten pystyttiin kaikki tekemään samoja liikkeitä. Osa liikkeistä ei enää olisi sopinut raskauden viimeiseen kolmannekseen.

Suosittelen kaikille raskaana oleville jos on vain aikaa ja halua ainakin tutustumaan erilaisiin raskaus jooga tunteihin, sillä niistä voi olla todella paljon hyötyä raskauteen, synnytykseen ja siitä palautumiseen.

Ensimmäisessä raskaudessa kävin synnytykseen valmentavassa joogassa, mutta siinä tosissaan keskityttiin enemmänkin synnytyksen vaiheisiin ja kuinka niistä selviytyä henkisesti ja fyysisesti. Sekin oli todella hyvä ja auttoi ymmärtämään rentoutumisen tärkeyden synnytyksen alkaessa, jotta avautuminen tapahtui ripeästi. Kävin Helsingin Kampissa sijaitsevassa Manipura-jooga studiossa. Nopeasti sivuja tutkailemalla näyttää siltä, että heiltä löytyy nykyään odottajalle perusjoogaa ja synnytykseen valmentavaa joogaa hengitysharjoituksiin pohjautuen.

Alla muutamia venytysharjoituksia iskiasvaivoihin. Oman voinnin mukaan syvästi hengittäen,eikä liiallista yrittämistä.Tee se mitä pystyt liikaa yrittämättä,jos vatsaa alkaa kiristää tai sattuu, lopeta tekeminen. Kaikki lattialla tehtäviä liikkeitä jokaista 2-3 minuuttia.

  1. Perhonen. Kantapäät yhdessä,mahdollisimman lähellä kehoa, polvet sivulle, käsillä kiinni varpaista.. Sisäänhengitys polvet ylös,uloshengitys jalat mahdollisimman alas. Lopussa uloshengitys ja pitkään jalat mahdollisimman lähellä maata. Tätä harjoitusta teen päivässä useaan kertaan samalla tyttären kanssa leikkiessä.
  2. Jalat hieman auki V-muotoisesti. Venytä oikealle jalalle sivuttain,varo ettei vatsa puristu. Sama vasemmalle jalalle. Lopuksi venytä keskelle jalkojen väliin, varpaista kiinni jos pystyt tai kädet lattialle.
  3. Kissa-lehmä taivutukset nelinkontin. Lehmä katse ylös sisäänhengitys samalla selkä pyöristyy sisäänpäin. Seuraavaksi uloshengitetään ,selkä pyöristyy ylöspäin ns.vihainen kissa.
  4. Lantion pyöritys. Nelinkontin lattialla ja lähde pyörittämään lantiota ympäri ensin toiseen suuntaan noin 1 minuutin ajan ja toista sama toiseen suuntaan 1 minuutin ajan.

Näitä liikkeitä olen yrittänyt tehdä edelleen niin usein kun mahdollista. V-muotoinen venytys on jo hieman hankalaa jo ison mahan kanssa ja supistaa alkaa herkästi,joten kannattaa kuunnella omaa kehoa.

Toivottavasti joku muukin saa näistä  hyötyä raskauden vaivoihin ja selityksistäni ymmärtää asennot.

Ilmeisesti meditoimassa tässä ilmeestä päätellen. 😀

-Elina

perhe terveys raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *