Ensimmäinen kerta; kolmen ruokalajin illallinen

12376117_1208818452468824_1050639593863275093_n.jpg

Olen saanut mieheni kautta tutustua erääseen ihanaan ihmiseen, joka on nyt muuttamassa lopullisesti pois Suomesta. Hänestä on tullut minulle tärkeä, niin kuin myös lapsille, niimpä halusin järjestää jotain hänelle ja olen aina haaveillut saavani järjestää nimenomaan kolmen ruokalajin illallisen. Sain myös käyttää ensimmäistä kertaa ”hienompia” laseja, jotka ovat viime joulusta asti nököttäneet kaapissa.

Alkuruoka:

Pastasalaatti ja grillattu leipä tuorejuustolla
 (yllä olevassa kuvassa)

Pääruoka:

Uunilohi valkosipuli ja yrttikuorrutuksella, perunoiden ja porkkanoiden kera

Jälkiruoka:

Piparkakkujäätelöä glögisiirapilla

(ohjeet lopussa)

12391089_1208980705785932_1000770095039547437_n.jpg

Mamman pastasalaatti :

1 pss täysjyvä pastaa (itse käytän simpukoita)

1 pkt saunapalvikinkkua

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 kurkku

1 pss herne-maissi-paprikaa

1 kermaviili

2 rkl majoneesia

1 creme fraiche

öljyä

suolaa

pippuria

yrttejä (tällä kertaa käytin kuivattua basilikaa)

 

Uunilohi valkosipuli ja yrttikuorrutuksella

1 lohifilee

1 prk creme bonjour cusine fraiche, makuna valkosipuli ja yrtit

öljyä

suolaa

Nypi lohesta ruodot, levitä pieni tilkka öljyä kalan pintaan, pieni pinta suola, laita maustettu fraiche lohen päälle. Uuni 180 astetta ja lohen koosta riippuen n. 30-40min

Piparkakkujäätelön ohje —>

Glögisiirappi

2,3dl Glögiä

0,5dl sokeria

Keitä neste kasaan. Voit testata koostumusta pyyhkäisemällä lusikalla esim. lautaselle ja kuinka neste käyttäytyy jäähtyessään. Älä keitä liian kauan, koska muuten siirappi muuttuu enemmän karamelliksi. Voit kaataa siirapin lämpimänä tai kylmänä jäätelön päälle, pienikin määrä riittää.

 

 

 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy