Ensimmäinen kerta; kolmen ruokalajin illallinen
Olen saanut mieheni kautta tutustua erääseen ihanaan ihmiseen, joka on nyt muuttamassa lopullisesti pois Suomesta. Hänestä on tullut minulle tärkeä, niin kuin myös lapsille, niimpä halusin järjestää jotain hänelle ja olen aina haaveillut saavani järjestää nimenomaan kolmen ruokalajin illallisen. Sain myös käyttää ensimmäistä kertaa ”hienompia” laseja, jotka ovat viime joulusta asti nököttäneet kaapissa.
Alkuruoka:
Pastasalaatti ja grillattu leipä tuorejuustolla
(yllä olevassa kuvassa)
Pääruoka:
Uunilohi valkosipuli ja yrttikuorrutuksella, perunoiden ja porkkanoiden kera
Jälkiruoka:
Piparkakkujäätelöä glögisiirapilla
(ohjeet lopussa)
Mamman pastasalaatti :
1 pss täysjyvä pastaa (itse käytän simpukoita)
1 pkt saunapalvikinkkua
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 kermaviili
2 rkl majoneesia
1 creme fraiche
öljyä
suolaa
pippuria
yrttejä (tällä kertaa käytin kuivattua basilikaa)
Uunilohi valkosipuli ja yrttikuorrutuksella
1 lohifilee
1 prk creme bonjour cusine fraiche, makuna valkosipuli ja yrtit
öljyä
suolaa
Nypi lohesta ruodot, levitä pieni tilkka öljyä kalan pintaan, pieni pinta suola, laita maustettu fraiche lohen päälle. Uuni 180 astetta ja lohen koosta riippuen n. 30-40min
Glögisiirappi
2,3dl Glögiä
0,5dl sokeria
Keitä neste kasaan. Voit testata koostumusta pyyhkäisemällä lusikalla esim. lautaselle ja kuinka neste käyttäytyy jäähtyessään. Älä keitä liian kauan, koska muuten siirappi muuttuu enemmän karamelliksi. Voit kaataa siirapin lämpimänä tai kylmänä jäätelön päälle, pienikin määrä riittää.