Piparkakkujäätelö
Joskus on vain pakko saada itsetehtyä jäätelöä ja yleensä se saa makunsa siitä mitä nyt sattuu lojumaan kaapeissa.
Tänään päämakuna piparkakku. Ohjeeni on hyvin helppo, olen jonkun vihin saanut joskus jäätelön ohjeeseen ja nyt se on muokkautunut minun käsissäni lopulta tälläiseksi. En tiedä, voiko tätä oikeasti kutsua jäätelöksi vai onko se enemmän Jäädyke/hyydyke/mikälie, mutta minusta se on jäätelöä.
Perus massa:
4 kanamunaa
1,5dl sokeria
2-3dl kermaa (silmämääräisesti kaadellut)
1tl vaniliinisokeria
Erottele keltuaiset, laita joukkoon puolet sokerista ja vatkaa vaahdoksi. Ota esiin toinen kulho ja vatkaa valkuainen ja loput sokerista vaahdoksi. Ota esiin vielä kolmas kulho, jossa vatkaat kerman pehmeäksi vaahdoksi, voit lisätä vaniliinisokerin kermaan. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen. Massa on valmis ja voit maustaa sen mieleiseksesi ja laittaa sen kannelliseen pakastusrasiaan. Rasian koosta ja laakeudesta riippuen jo muutamassa tunnissa on jäätelö jo tarpeeksi hyytynyttä syötäväksi. Jos teet jäätelöä vaikka seuraavalle päivälle, ota se hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua, silloin se ei ole liian kovaa lusikoitavaski. Ota myös huomioon, että jos lisäät nestettä, se vaikuttaa jäätelön rakenteeseen hieman.
Tähän kyseiseen piparkakkujäätelöön murskasin kourallisen pipareita ja siinä se. Kokeilin myös muita makuja, kuten Glögiä, eli ihan lorautin hieman glögiä massan sekaan, joka toki vaikutti hieman rakenteeseen, mutta ehkä jos glögin keittäisi kasaan sokerin kanssa ja tekisi ikään kuin siirapin siitä, se voisi olla parempi idea. Ja kokeiluun pääsi myös perus banaani, koska yksi ylikypsä oli jäänyt hedelmäkoriini. Muusaa banaani haarukalla, jätä sattumia ja voila, sekin on siinä.
Kokeilin myös salmiakki-lakritsia, johon siis sekoitin vain lakritsikastiketta ja irtokarkkipussista kaivelin muutaman mieleisen salmiakin ja murskasin ne sekaan.