Simatehdas ja tippaleipää

13012634_1296356677048334_6316101705394271039_n.jpg

Harjoittelin jo vapun varalle, että osaanko itse vai delegoinko kaiken muille. En ole koskaan ennen tehnyt simaa ja nyt sitten kokeilin nahtyäni Dansukkerin videon Facebookissa (video postauksen lopussa). Ohje on varmasti monien käyttämä fariinisokeripaketin kyljestä. Tänään Siman pullotus ja taas odotellaan. En ole koskaan perehtynyt sen enempää aiheeseen, joskus nähnyt kun simat jollakin ämpärissä tai pullossa käynyt, mutta jos olisin tiennyt, ettäs se on näin helppoa, niin olisin tehnyt jo aikoja sitten. Meillä kotona ei koskaan simaa tehty, ostetiin aina joltain tutulta tai sukulaiselta tai saatiin.

Sitten ne tippaleivät. Ohje on myös ihan netistä bongattu ja ne kaikkihan ovat kutakuinkin samanlaisia. Tässä ohjeessa käytettiin hiivaa. Joissain ohjeissa neuvottiin myös käyttämään pursotinpussia ja kauhaa… EI! älkää tehkö niin, kamalan hankalaa kun pursotinpussin pitämiseen tarvitsee kaksi kättä ja sitten voi käyäd niin, että koko tylla lentää sinne rasvaan… niin kuin minulle kävikin 😀 Itse muistin tilanneeni joskus sellaisen ”pursotinpullon” jota käytetään kaikissa ruoka-ohjelmissa kun kastikkeita laitetaan kauniisti lautaselle, mutta varmasti saman asian ajaa myäs joku ketsuppipullo tms.

nimetön.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy