Hellettä ja ensimmäiset mangot

Mangomalen

Elossa ollaan.

Täällä on kuumaa. Tähtitaivas on valtava ja auringonnousut vaaleankeltaisia. Karuudesta ja tuoksusta tulee mieleen Afrikka.

Mangonpoiminta on rankkaa hommaa. Eilen pesin mangoja, välttelin niistä roiskuvaa polttavaa nestettä ja kiersin tarkistamassa, toimivatko sadettajat. Farmi on tajuttoman kaunis paikka.

On ollut outoakin. Kun alkushokki iski, kaikki tuntui paskalta. Vielä lentokoneessa olin niin innoissani, etten malttanut nukkua, mutta perillä en halunnut tehdä mitään muuta. Tämä on kallis ja typerä maa, olisipa se ja se rakas kanssani nyt, tai oikeastaan ihan kuka tahansa tuttu, jupisin ja pidättelin itkua. Mutta kunnon unien ja kylläisen vatsan avulla alakulo tajusi häipyä.

Nyt olo on hivenen irrallinen ja absurdi, mutta jo hyvällä tavalla.

Naurattaa, miten kumma paikka tämä maailma on. Täällä on sellaista maalaismeininkiä, josta en olisi koskaan kuvitellut pitäväni, opossumeja ja stetsoneita. Joessa ei voi uida, koska siellä on krokotiilejä. Ja on hiljaista, niin ihanan hiljaista.

En taida päästä nettiin seuraavina viikkoina kovinkaan usein. Tekee pelkästään hyvää.

Pitkän päivän jälkeen on oikein hyvä sulkea oman huoneen ovi, lukea otsalampun valossa ja nukahtaa gekkojen rapinaan.

Kommentit

Nooravierailija (Ei varmistettu)

Aaaah, good to have you back! Oon ollu kauheen laiska blogien lukija (vaatimattomat 400 postausta odottaa lukemistaan bloglovinissa), mut Mangomalenin suhteen aion skarpata. En muista tuliko vuodatukseni perille, kun laittaessasi Minimalenia taannoin tauolle annoit lukijoille puheenvuoron, halusin kertoa sulle kuinka ihana ja mahtava blogi sulla on ja blabla - musta tuntuu et kävi taas niin, et ku kerranki aloin kommentoimaan niin sit upee runoiluni katosikin jonnekin bittiavaruuteen. Mut anyway, mahtavaa! Jos kukaan muu ei oo viel kehottanu sua nauttimaan niin mä voisin ottaa siitä vastuun, nimittäin: nauti ihan täysillä! Ihailen sua, ihailen sun blogia, oon ehottomasti matkassa mukana blogin kautta.
Sanoinko jo, että "mahtavaa!"?

Roosa
Mangomalen

Oi ihana sina. Tulipa hyva mieli, kiitos! Mahtavaa, todellakin. Oot huippu!

Kommentoi