Kuinka mangoja poimitaan

IMG_20130920_000831.jpg

IMG_20130922_175230.jpg

Jos joskus vikisin, että hot jooga on rankkaa, perun puheeni. Tämä on hot crossfittiä.

Mielikuvani mangonpoiminnasta olivat täynnä vehreitä puita, joiden lomassa käyskentelen puuvillamekossa punotun korin ja hellehatun kanssa.

Todellisuudessa homma on sotkuista, hikistä ja fyysesti rankkaa. Hommia painetaan pisimmillään seitsemästä seitsemään. Hellettä on 38 astetta. Ei ole sattumaa, että tätä aikaa vuodesta kutsutaan nimellä mango madness.

Ja mitä käytännössä tehdään? Lue, kunnes nukahdat.

 Vaihe yksi.

Ensin hedelmät leikataan puista pitkillä saksilla. Välttelen tätä vaihetta, koska minulla ei ole harmainta haisuakaan, milloin mango on liian laiha, raaka tai muuten vain kelvoton.

Vaihe kaksi.

Seuraavaksi hedelmät kerätään maasta ja upotetaan kylpyammeeseen, joka on kiinni ison masiina-auton kyljessä. Amme on täynnä nestettä, joka antaa mangoille suojaavan pinnan.

Vaihe kolme.

Kolmas vaihe on minun hommani. Ensin oksan kanta lyhennetään saksilla, ja sitten mango tuupataan pesuliukuhihnalle. Kuulostaa helpolta, mutta mukana on pari muttaa.

Suurin helvetti on mangosappi. Kun oksan katkaisee, ulos purskahtaa polttavaa sappea, joka aiheuttaa ihottumaa ja märkiviä paiseita. Se myös värjää ihon oranssiksi. Usein kiire on kamala, suojausaine kuivattaa kädet ja selkä menee jumiin. Moni saa mangoista pahan allergian.

 

Tässä on siis hullu arkeni pähkinänkuoressa. Herään kuudelta ja simahdan yhdeksältä. Vapaissa koloissa pesen pyykkiä, juoksen ja kokkaan riisi-papupataa.

Vaikka meininki on rankkaa, on kuitenkin paljon, mistä iloita.

Eniten valoa tuovat kultaiset ihmiset, kauniit maisemat ja vapaapäivät, joista kerron ensi kerralla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *