Nyt se alkaa

Mangomalen

Ihan kohta matka alkaa.

Isä ramppaa kysymässä, onko mukanani passikopio/hammastahna/karjalanpiirakat.

Puhelin soi. Jännittääkö, mikä fiilis, tuleeko ikävä, joko nyt jännittää - ystävien toistuvat kysymykset naurattavat. Parin tunnin päästä lähden lentokentälle. Kaksi konetta, kaksikymmentä tuntia ja kuusisataa lentolippueuroa myöhemmin saavun Pohjois-Australiaan.

Ensimmäiset puolitoista kuukautta vietän mangofarmilla. Jossain välissä toivon näkeväni paikallisia ystäviäni Melbournessa. Lähden yksin. Nyt tiedätte kaiken, minkä minäkin.

Suunnitelmia ei ole.

Ei sopimuksia, paluulippuja, velvoitteita, aikatauluja tai pakkoja. On vain rajattomasti aikaa, 15,5 kiloa painava rinkka ja utelias mieli. Matkavakuutus kestää ensi kesään saakka ja villasukkia on kahdet.

Rinkassani on liikaa kirjoja, paljon aurinkorasvaa ja kasa vaatteita, joita muutamassa kuukaudessa alan inhota sydämeni pohjasta.

Alun perin minun piti lähteä vaihtoon Kööpenhaminaan. Cooleja ihmisiä ja ullakkoasunto kuuluivat näkemykseeni loppuvuodesta. Mutta kun lähetin vaihtolappuja ja kauppasin huonekalujani, iski vahva halu häipyä. Niinpä päätin kääntää kurssia ja seikkailla kerrankin oikein kunnolla. Pidän siis vuoden ommoo lommoo.

Australian valitsin, koska siellä voi tehdä töitä. Myös lämpö, surffaripojat ja vaihteleva luonto ovat plussaa. Maasta on helppo häipyä muualle, jos meininki ei nappaakaan.

Itä-Timor, Japani, Kirgisia, Islanti - menen sinne, miltä tuntuu. Ystävä on myös luvannut ottaa minut kimppakämppänsä lattialle Lontooseen, jos saan tarpeekseni hikisistä vaatteista ja kusisista hostelleista.

Olen niin innoissani, että koskee.

Tuutikin sanoin: kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.

Kommentit

Hanna K
Sunday Blondie

Mieletöntä, sun suunnitelmat kuulostaa ihanilta! Välillä todellakin kaipaisi kunnon irtiottoa arjesta, uusia kaupunkeja ja seikkailuja. Ehkä vielä jonakin päivänä :-) Mutta onnea matkaan, nauti ja ota ilo irti vapaudestasi!

Roosa
Mangomalen

Anna palaa! Tama on parasta. Ja kiitos, nauti sina kaikesta kauniista elamassa ymparilla.

Marsublog

Mangolife!

Roosa
Mangomalen

Kiroan jo nyt, miksi ikina nimesin blogini mangojen mukaan. Ne pirulaiset.

Heikki (Ei varmistettu)

Universumi katsoi sitten hyväksi näyttää juuri tänä iltana subilta jonkun hömppäleffan joka sijoittuu erääseen Darwin-nimiseen kaupunkiin Pohjois-Australiassa. Pidä itsestäsi huolta ja nauti, tiedän että kaikki menee mahtavasti! Oli kiva kun törmättiin vielä tänään:)

Roosa
Mangomalen

Universumi tietaa, mika on kulloinkin parhaaksi. Eli esimerkiksi antaa vanhan isosen ystaville kuva itsestaan seinahulluna. Oli ihana tormata! Nauti sakin hurjasti.

Helmi K
sivulauseita

Olen niin kateellinen, että koskee :) 

mahtavaa reissua, nauti ja kirjoita siitä!

Roosa
Mangomalen

Nauti sina siella!

'kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi' - just näin! Laitan ton facebook päivityksekseni, niin hyvä se on. Meidänkin Lontoon kämpän lattialle (tai itse asiassa sohvalle) mahtuu jos tänne päin rupeaa tuulemaan. Tuntuu tutulta myös toi sinun mainitsemasi ( Kt. edellinen postaus) raskaalta tuntuva yksityisyyden suojelu. Mitä ihmettä me loppujen lopuksi suojelemme ja onko sen suojeleminen täysin mahdollista? Mitä me oikein pelkäämme niin paljon?

Roosa
Mangomalen

Kiitos, toivon todella loytavani tieni Lontooseen ennen kotiinpaluuta. Ja niinpa, hyvia kysymyksia.

Redezi
Changes in Latitudes

Voi rakas ystävä, nyt tuntuu että et oo lähtenyt yhtään mihinkään! Ihanaa että oot täällä mangorommikola. Sun postauksista tulee mun Helsinki-vuoden kohokohtia. Rommia vaan. Ens kesä ja seuraavat 18 vuotta :')

Roosa
Mangomalen

Voi toinen rakas! Mua jo polttelee sun antama laksiaislahja, se ehka vuorossa seuraavana. Ja todellakin, seuraavat 17,5 enaa vuosisadan spektaakkeliin. Pusuja!

tillitaapi (Ei varmistettu)

Hei! Hnngh!
Ihanan henkeä ja ilmava blogi, tai postaukset, pidän paljon!
On pakko kysäistä mitä kautta sait jopin mangotyttönä, uteliaisuus heräsi kovin?

// Hyvää loppureissua

ekkaramelli

Hei, heräsi kysymys kun luin tätä, mistä löysit noin edulliset lennot Ausseihin? :)

Itse lähdössä vuodenvaihteessa ja tähän mennessä edullisimmat lennot 1100 euroa...

Kommentoi