Oodi Itä-Timorissa ja Floresilla liftaamiselle

Mangomalen

 

“I wandered everywhere, through cities and countries wide.

And everywhere I went, the world was on my side.”

Roman Payne

 

En tiedä parempaa tekemistä kuin rekan lavalla liftaamisen.

En yhtäkään.

Tuuli tuivertaa ja valtavat metsät tuoksuvat huumaavilta. Vuorijonot tuntuvat jatkuvan loputtomiin.

Sitä on niin elossa, vapaa, kuriton, huumaantunut, nauravainen, levollinen, levoton ja innoissaan. Kuin olisi rakastunut, vuoristoradassa ja riemukkaassa hiprakassa samaan aikaan.

Hetkessä on kaikki.

Aurinko polttaa kasvoja kuin salaa, mutta muuten on viileää, melkein kylmä.

Kun kiipesin ensimmäistä kertaa auton lavalle, jäin saman tien koukkuun. Se oli huumetta. Istuin kukallisella patjalla ja kehoon jysähti kaikenkattava onni. Syvä pakahtuminen ja ilo. Riemu.

Pidemmillä matkoilla pylly puutui, jalkoja jomotti ja tomu kuivatti silmät. Kerran lastina oli pitkiä, taipuisia puulevyjä, jotka pomppivat kuin vieterit. Paikallisia nauratti, kun pöljä malai meinasi lentää joka töyssyssä reunan yli. Toisinaan matka taittui kivien tai limpsalaatikoiden päällä, välillä jaloissa kieri ananaksia.

Olet kyllä tosi rohkea, sanoi moni kuullessaan, miten matkaa taitan. Nauratti. En edes keksi, mitä olisin voinut pelätä. Kun on täysin elossa, on myös täysin peloista vapaa.

Kommentit

tuutii (Ei varmistettu)

tämä teksti ja nämä kuvat saivat aikaan kuuman välähdyksen rintakehässä. ja kipinöitä vatsanpohjassa.
ehkä sitä innoksi, inspiraatioksi, onneksi, elämänhaluksikin voisi kutsua.
roosa, olen lukenut blogejasi jo monta vuotta ja olen aina vain kiitollisempi sinulle siitä, että jaat niin paljon inspiraatiota ympärillesi! olet kerrassan ihastuttava ja ihailtava hahmo, jonka seikkailuja uteliaana seuraan ihan kuin ystävän kuulumisia.
itä-timor, minä haluan sinne!
kaikkea hyvää maailmalle,
tuuli

Roosa
Mangomalen

Voi apua, kiitos sanoistasi. Ihan uskomatonta, jos voi tuoda tuon kipinäolon jollekulle. Ihan mahtava olet! Anna elämänjanon ja ilon ja innon kasvaa ja viedä sinut sinne, minne ikinä haluat. Maailma on mahtava paikka.

"Don'€™t ask what the world needs; ask what makes you come alive, because what the world really needs is more people who are alive.€"

-Henry Thurman

halahala (Ei varmistettu)

Oon kade ja oot ihana! t. Ilona

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.