Sänkyni yllä asustaa opossumi

Mangomalen

Päivän paras hetki on alkuilta.

Sidon pinkit lenkkitossut ja pingon pitkin hiekkatietä.

Aurinko laskee ja tähdet alkavat loistaa vaaleanpunaisella taivaalla. Kyltti tien varressa kehoittaa varomaan villihevosia. Jos käy tuuri, seurana loikkii kaksi pikkukengurua. Ja jos taivaarannassa kohoaa harmaita savupilviä, pitää ristiä sormet, ettei oma farmi ole tulessa.

Kerron joskus lisää itse mangonpoiminnasta, mutta voin sanoa, että rankkaa on. Onneksi ranskalaiset pojat opettivat heti alkuun, miten raskaksi voi jupista vihaavansa mangoja. Itse opetin heille yhden lauseen suomea, jota he saavat käyttää vain erikoistilanteissa. Niinpä eilen, kun 38-asteinen helle sai minut oksentamaan ja hoppumaan, illalla oven alta ilmestyi lappu: sina olep ihana.

Olen kovin onnellinen täällä.

Eilen uin luonnonpuiston vehreässä laguunissa ja tänään putsasin uima-altaan.

Joka ilta ennen nukahtamista menen pihalle, aivan rapisevan metsän laitaan. Seison ihan hiljaa ja etsin taivaalta, missä kohtaa kiertoaan kuu on. Sitten hipsuttelen sisälle ja kellahdan sänkyyni, jonka yläpuolella asustaa opossumi.

Sen kynnet rapisevat kotoisasti kattolankkuja vasten.

Kommentit

Millapauliina
Gone Fishing

Hei ja tervetuloa Australiaan! Kuvista päätellen taidat viettää aikaa pohjoisemmalla puolella Australiaa, saako kysäistä missä? 

 

Mä olen ollut kahvitilalla pian kolme kuukautta Mareebassa, noin tunnin päässä Cairnsista. Ja sängyn eli lattian alla asuu bandicoot ;)

Roosa
Mangomalen

Kiitos! Joo, oikein paatelty, asustan Darwinin lahella.

Ja oi, kuulostaa ihanalta. Ootko viihtynyt ja mitas suunnitelmia?

Millapauliina
Gone Fishing

Parin viikon päästä odottelee lento takaisin etelään, Melbournea kohti. Siellä on koti, työt ja ystävät. Farmityöt oli pakollinen paha toisen vuoden WH-viisumia varten, mutta nyt se on lähes lusittu loppuun. Ihan hauskaa tavallaan ottaa pieni breikki normaalista elämästä, työskennellen vajaata puolikasta päivää ja tekemällä ei-mitään loppuajan. Mutta aikansa kutakin, nyt polttelee jo päästä takaisin kaupunkiin ja oikeisiin töihin ja ystävien seuraan.

 

Melbournea en voi kuin suositella; ihan ehdottomia lempikaupunkeja ikinä, Köpiksen, Portlandin ja Pariisin ohella! Gastro- ja kulttuurielämä on ihan mahtavaa, ihmiset mukavia ja avoimia, ja fillarilla pääsee joka paikkaan. Kaupunki on kiva etenkin keväästä syksyyn, talvi siellä on vähän hyytävä (vertauksena Lontoo syys-talvella, ilman lunta mutta yhtä surkeasti rakennetut talot.. HRR).

 

Pistä viestiä jos haluat mitään suosituksia sieltä suunnalta, tai tuu käymään kahvilla mikäli valut Victoriaan asti! Mä teen sitä työkseni erinomaisella paahtimolla kyseisessä kaupungissa. 

Roosa
Mangomalen

Kuulostaa ihanalta! Kavin kurkkimassa sun blogia ja tuli kylla entista suurempi hinku Melbourneen. Mulla on siella parit kaverit, joihin tutustuin Ugandassa, joten se on ollut kohdelistalla alusta asti. Nyt entista vahvemmin. Kuulen hurjan mieluusti suosituksia JA tulen kahville. Olisiko maili/fabok/jokin helpompi tapa kommunikoida lahempana kuin tama kommenttiboksi? Viela menee tovi, etta loydan itseni etelasta, mutta sitten ehdottomasti.

Jee!

Roosa
Mangomalen

Nahty! En saa naemma poistettua tuota, mut kokeilin ilmiantamista.

Toimitus
Toimitus

Roosa, pääset poistamaan kommentin: Hallinta - valitse Mangomalen-blogi - kommentit.

Ihania oloa ja paljon terkkuja plantaasille!

Roosa
Mangomalen

Kiitos!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.