Tuntemattomat pedit ja takapenkit

Mangomalen

Olen liftannut.

Uusi-Seelanti on varmaan maailman paras maa liftaamiseen. Muita kyydin etsijiä näkee lähes joka päivä ja kyydit saa nopsaan.

On ollut eläinlääkäri, joka kiersi nuorena Afrikkaa.

Komeat kaverukset. 

Tatuoitu raksamies ja tatuoimaton raksamies. Pari vaurasta pariskuntaa, jotka ottivat kyytiin huolestuneena siitä, että tyttö liftaa yksin. Tavallisia tyyppejä ja yksi vähän outo, joka joi ajaessaan olutta.

On satanut. Paljon.

Olen värjötellyt tien sivussa varpaat ja vaatteet syväjäässä. Pakannut rinkkani isoon muovipussiin ja popsinut feijoaa.

Olen sohvasurffannut. Tosi paljon.

Kerran hotellissa, kerran tytöllä, jonka tapasin vaatekaupassa. On ollut ranskalainen vaeltaja, tsekkiläinen lumilautailija ja paikallinen kampaaja. Yksi fiilisteli pieniä juttuja, kuten sorsien väriä ja metsän tuoksua, yhtä paljon kuin minä. Toisen kanssa mentiin illalla meren rannalle ja istuttiin hiljaa. Odotettiin, ja odotettiin. Ja lopulta maailman pienimmät pingviinit saapuivat. Ne tulevat joka yö mereltä rannan kiville nukkumaan.

Tämä on ollut juuri sellaista matkustusta, josta pidän.

Kulkemista ilman suunnitelmia, ilman määränpäätä. Tuntemattomilla takapenkeillä ja pedeillä.

Kommentit

OonaR (Ei varmistettu)

Voi! Kuulostaa niin kivalta ja ihanalta. Sie kyllä saat tekstin tuotua tänne Suomeen täytenä totuutena. Mahtavaa! Ja onnenhetkiä sinne.

http://www.lily.fi/blogit/lit-heels/yksinainen-liftari-i - huomaathan myös postaukset Yksinäinen liftari II ja III.

Roosa
Mangomalen

Juteliinkin jo näistä sun blogin puolella, mutta kiitos vielä vinkistä. Luen mielelläni muiden blogeja!

Jay M (Ei varmistettu)

Täällä on aina niin hykerryttävän ihana tunnelma.

Roosa
Mangomalen

Hrrrrr hykertelen ilosta!

AnnK
nothing is real

Ihana rohkea seikkailija!

Roosa
Mangomalen

Elliy (Ei varmistettu)

Taidankin ostaa matkalipun sinne, jos elämä on noin ihanaa! Täällä rämmitään vuoroin sateessa, vuoroin raekuuroissa ja välillä on pilkahtanut aurinkokin... (onneksi)
Kuulostaa niin rennolta ja rohkealta!

Roosa
Mangomalen

Osta, osta saman tien! Mutta on kotonakin ihanaa!!

Roosa
Mangomalen

Osta, osta saman tien! Mutta on kotonakin ihanaa!!

Hosuli
Hömppäblogi

 

Hei Roosa! Blogisi on huippu! Oma matkustustyylini on vähän erilainen (tykkään seesteisistä, siisteistä hotelleista, junista ja omasta rauhasta enkä oikeastaan haaveile muutamaa viikkoa pidemmästä matkustelusta), mutta olen viihtynyt liftausreissujesi parissa superhyvin ja oppinut paljon. :) Taidan soveltaa oppimaani seuraavilla reissuilla, vaikken hotellien helppoudesta luopuisikaan. Hetkeksi ulkomaille muuttaminenkin tuntuu Mangomalenin lukemisen myötä taas vähän helpommalta. Kiitos inspiksestä!

Roosa
Mangomalen

Hei suloinen Hosuli! Kiitti, ihan mahtava kuulla! Minustakin puhtaissa hotelleissa ja hiljaisissa junissa on ihanaa, ja toivon ettei kukaan koe minun väheksyvän mitään muita matkustustapoja! Tai matkustamattomuutta. Tärkeintä on nauttia elämästä ja uskaltaa seikkailla, oli sitten Kemijärvellä tai Keniassa.

Ihana kuulla, että blogi on inspiroinut. Ja voithan kokeilla jollain reissulla sohvasurffausta jonkun toooosi kiinnostavan tyypin luona vaikka vain viikonlopun yli - jos ei nappaa, niin hotellin lakanat tuntuvat vieläkin ihanimmilta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.