Ladataan...
Manikotonani

Kyllä. Täten pyhästi vannon, että paneudun taas blogini pariin. Kotiasiat ovat rempallaan. Hah-hah.

Saatuamme remontin melko mallilleen ja yksityiskohdatkin hiottua viime keväänä, koin jonkinlaisen kyllästymisen kodin laittamiseen ja pidin suunnittelematonta taukoa puoli vuotta "kodin asioista".

Puoleen vuoteen on mahtunut uusi työpaikka ja vanhan jättäminen ja paljon työkiireitä ylimääräisten töiden tiimoilta. Nyt alkaa taas rauhoittua, joten on kai aikaakin kirjoitella.

Jotain kesällä kuitenkin tapahtui: parveke saatiin vihdoin asuttavaan ja viihtyisään kuntoon!

Olen surkea viherpeukalo, mutta parvekepuutarhurointi valmisruukuista tuotti kuitenkin jotain hedelmää: kurkkuja, paprikoita, mansikoita, yrttejä ja tomaatteja!

Koska parvekkeella ei ole valaistusta, jouduimme sinne sellaisen luomaa Clasun koristevaloilla. Nyt ne risteilevät ikkunoiden ympärillä hentoisessa tuulessa huojuen ja vienoa valoa luoden. Melko tunnelmallista!

Ja tässä valkosuklaa-mansikkakakku, koska kaikki tykkää kakuista! Tein kesällä motivaatiokakun, kun sain vihdoin ostettua haluamani kakkukuvun Ikeasta (kuvassa alaosa).

Kakkukupu toimii aasinsiltana seuraavan päivitykseni aiheeseen: kampauspöytään. Kupu ei nimittäin ole alun alkaenkaan tarkoitettu huushollissamme jälkiruokakäyttöön, vaan "tarjoilualustaksi" valituille hajuvesilleni! (Rakastan hajuvesiä ja niitä on jonkin verran kertynyt.)

Jos lupaan teille, että seuraava päivitykseni tulee koskemaan ongelmaa nimeltä kampauspöytä, kirjoitankin varmasti aiheesta ... vielä joskus. Ja saan ehkä pöydän koristeluineen VIHDOIN koottua?

Pus!

Ladataan...
Manikotonani

Kiva, että kävit, tule taas ensi vuonna uudestaan.

Silloin voisit muistuttaa minua liikkumaan enemmän, syömään vähemmän ja ottamaan viimeisenkin pyhäpäivän lomaa, jotta ei tarvitsisi kykkiä kylmässä toimistossa koko päivää.

Vielä muutama muisto.

Them pussy willows!

Virvon, varvon. Miksei Helsingissä viettämieni vuosien aikana kukaan ole koskaan rimpauttanut ovikelloa virvonta-aikeissa?

Kevään ensimmäiset grillailut. Allekirjoittaneen varpaat kylmällä betonilattialla myös kuvassa.

Pääsiäisen kohokohta: mämmihommat. Kerran vuodessa parin päivän ajan mämmi on mieletöntä herkkua. Kerman ja sokerin kera, tietenkin.

Ladataan...
Manikotonani

Pääsiäinen on kyllä melko hieno juhla, vaikken uskonnollinen olekaan. Minun pääsiäiseni on tähän mennessä koostunut kevään ensimmäisestä grillauksesta, saunomisesta, pitkään nukkumisesta, suklaamunien syömisestä aamupalaksi, anoppilassa vierailusta, haudutetusta lampaasta, punaviinistä ja vuoden ensimmäisestä hyttysenpistosta!

Mistä teidän?

Tällä viikolla vietimme kick-offia työporukan kanssa Inkoossa Westerby Gårdissa. Oli muuten upea paikka! Kuvitukseksi vielä hieman maistiaisia päivän sisällöstä: ruoasta. Söimme kolme kertaa!

Ihanaa maalaisromantiikkaa.

Aamiaisen päätös minun makuuni: mansikoita, kanelivaahtoa, macaroneja ja samppanjaa.

Lounaaksi oli taivaallista maa-artisokkakeittoa alkuruoaksi. Muistin taas miksi jaksan olla niin innostunut speltistä, kun sitä tarjottiin lounaalla pääruoaksi maissikanan kera - se on niin järjettömän hyvää, ja terveellistä!

Ja viiniä. Mitäs päivä olisi ilman viiniä jokaisella aterialla aamiaisesta lähtien?

Hyvää lankalauantaita! Minun äitini mukaan päivän nimi tulee siitä, että ennen pääsiäislauantaina värjättiin lankaa. Pitääköhän paikkaansa?

Pages