Kanaa ja pestoa, mutta mitä niiden kanssa?
Heissan!
Eilen ruokakaupassa mietin mitä tehdä ruuaksi. Noh, pasta tuntui niin basic-vaihtoehdolta ja samoin riisi. Kuitenkin ajatus pestosta kutkutti. Noh hetken pohdiskelun jälkeen päädyin ostamaan kanaa, herkkusieniä ja pestoa. Kotona minua odottikin sitten puolikas kerä kukkakaalia. Hetken mietin ja pyörittelin ideoita päässäni. Ja sitten se iski – kukkakaaliriisiä pestokanalla. Tämä resepti sai pisteet 9/10 nälkäiseltä tuomarilta – score!
Päätin jakaa tämän reseptin kanssanne, koska itse välillä haluan syödä sen astetta terveellisemmän ruoan tinkimättä mausta hirveästi!
Annos 2:lle
– Puolikas kerä kukkakaalia raastettuna , tunnetaan myös kukkakaaliriisinä
– 200g maustamatonta kanan suikaleita
– Noin 100g herkkusieniä pieneksi pilkottuna
– Puoli purkkia pestoa
– Rypsiöljyä paistamiseen
– Vähän juustoraastetta
1. Paista kanat ja herkkusienet pannulla kypsiksi.
2. Laita raastettu kukkakaali toiselle pannulle paistumaan kunnes pinta on kevyesti ruskea.
3. Varmista ennen aineksien yhteen sekoitusta, että kana-herkkusieni paistoksesta on neste haihtunut.
4. Sekoita ainekset yhteen ja paista hetki samalla pannulla.
5. Lisää pesto ja sekoita. Paista miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan.
6. Nauti ruoka kuumana ja koristeeksi päälle voit halutessasi lisätä juustoraastetta.
Toivottavasti tämä maistuu myös teille!
Terkuin
Nanne