Päivä mun kanssa aterioiden kautta
Sain tässä erään toiveen tehdä postauksen miten mä toteutan mun normaalin päivän ruokailut. Postauksessa seurailen ja raportoin mulle tällä hetkellä ”tavallista” päivää. Tässä tulee suuri pläjäys samalla ruokavinkkejä teille ja se taisikin olla toiveen takana.
Välipala, aamupala ja iltapala toimivat muinakin aterioina kuin mitä itse ne tämän päivän aikana olen syönyt. Syön useimmiten tämän seurantapäivän välipalaa aamupalana. Lisäksi mun lounas olisi ihan yhtä hyvin voinut olla mun illallinen ( ja seuraavana iltana se olikin sitä, hehe).
Aamupala:
Aamupalana toimii loistavasti täysjyväkauraleipä, 1 viipale juustoa, 1 siivu kinkkua ja kurkkua. Lisäksi aamulla juon kahvin tilkalla maitoa. Jos on kiireinen aamu, leipä on helppo ottaa mukaan. Tämä oli minulle semmoinen kiireetön aamu, joten ehdin vaan istua ja syödä kaikessa rauhassa. Kiireettömät aamut on mun lempi hetkiä päivästä ja haluan aina panostaa aamupalaan. Siksi heräänkin aina tarpeeksi ajoissa, vaikka se olisikin 5:30.
Tässä ateriassa on esimerkiksi kuituja ja proteiinia. Lisäksi kurkulla taataan kasvisten saantia.
Lounas:
Kanaa, uunijuureksia, pinaattia ja vähän pestoa, NAM! Runsaasti kasviksia ja väriä. Tämän voi valmistaa edellisenä päivänä esimerkiksi ja lämmittää töissä. Uunijuurekset maustoin rosmariinilla ja pippurilla. En käyttänyt niiden valmistuksessa ollenkaan öljyä. Samalla pelillä paistoin kanan. Siis niin helppoa ja nopeaa, samalla voi tehdä muita hommia kunhan muistaa tarkistaa aina välillä ettei mikään pala. Tämä toimisi ihan yhtälailla illallisena.
Välipala:
Smoothie, yes please. Jos mahdollista lisäämällä muutamia koristeita bowliin, tulee annoksesta entistä houkuttelevampi. Smoothien ainekset laitan usein edellisenä iltana pulloon jo odottamaan, niin aamulla tai päivällä sen tekeminen on todella vaivatonta. Smoothien pohjana itse pidän rahkasta (2 rkl) ja pakastemansikoista (1,5dl). Lisäsin pulloon myös chia-siemeniä. Marjojen sulatessa tulee myös nestepohja smoothielle. Ennen valmistusta tarkistan vielä, että sitä on tarpeeksi.
Koristeena päälle toimivat esimerkiksi kuivatut vadelmat, chia-siemenet, kookoshiutaleet, mysli tai vaikka kaurahiutaleet.
Illallinen:
Olin laiskana, myönnetään. Mutta se etten jakasnut kokata illallista itseleni ei tarkoittanut ettenkö olisi voinut elää hieman terveellisemmin. Kävin siis hakemassa salaatin. Täytteinä oli katkarapuja, herkkusieniä, paprikaa ja munakoisoa. Kastikkeenä käytän oliiviöljyä aina. Kaupan päälle sain pienen sämpylän.
Iltapala:
Luonnonjogurtti (rasvaton ja maustamaton), kiivi ja mysli kruunasivat tämän seurantapäivän. Nautin iltapalan kanssa lasin lämmintä mehua, joka oli tehty mustikka- ja karpalotiivisteistä.
Minulle normaalina päivänä syön paljon kasviksia ja ne luovat pohjan mun ruokavaliolle. Ruokaa tehdessäni huomioin aina, että ateriassa on kasviksia. Lisäksi tärkeäksi osaksi mun ruokavaliota nousee täysjyväviljatuotteet ja lisäksi suosin vähäsokerisia elintarvikkeita. 95% mun päivistä menee tällä pohjalla ja loput 5% onkin sitten niitä perinteisiä herkkuja (ei niitä mun herkkuja eli minitomaatteja).
Mitkä ovat sun ruokavalion peruspilarit?
Nanne