Suhteeni ruokaan ennen ja nyt

Opintojani varten jouduin pohtimaan omaa suhtautumistani ruokaan. Tätä kirjoitusta oli minulta myös kysytty, joten here you go!

 

Se mitä ajattelen ruoasta ja miksi elän niin terveellisesti nykyään on monen asian summa ja kaikkea en tässä tekstissä tule avaamaan. Mutta aloittaaksemme mennään taaksepäin noin 6vuotta.

Olin silloin vielä teini ja vaikka pahalta tuntuukin sanoa, olin ylipainoinen. Söin kuitenkin terveellisesti ja liikuin, mutta en vain onnistunut laihtumaan. Nautin liikkumisesta ja opetin tanssia ja temppujumppa, mutten pitänyt juoksemisesta kuitenkaan. Keväällä 2013 juoksin naisten10 ja maaliin pääsin ylpeänä suorituksestani. Samana kesänä aloitin laihdutusprosessin, koska halusin olla parempi versio itsestäni ja olin tuolloin tyytymätön itseeni. Halusin näyttää ulkoisesti samalta kuin miltä tunsin olevani sisäisesti. Aloitus ei ollut helppoa, sillä olin yrittänyt laihtua jo lukioaikana, saavuttamatta sitä omaa maalia. Syksyn 2013 ja alkuvuoden 2014 aikana onnistuin karistamaan laihdutustyökalujen avulla noin 17kg. Helppoa se ei ollut. Paljon hikeä ja kyyneleitä se vaati. Muutamina hetkinä tuli takapakkia, mutta olin päätöksen tehnyt. Samalla opin nauttimaan juoksemisesta!

Tuon projektin aikana opin paljon ruoasta, kaloreista ja urheilusta. Tämä projekti sai minut samalla kiinnostumaan ravitsemuksesta ja liikunnasta aivan uudella tasolla. Opettelin tuona aikana paljon uusia reseptejä ja tekemään oikeasti terveellistä ruokaa. Projektini jälkeen opiskelin pitkään itsekseni aiheesta vain koska olin asiasta todella kiinnostunut. Kiinnitin huomiota rasvoihin, kasviksien määrään ja proteiineihin. Syksyllä 2016 otin hieman takapakkia saavutuksissani. Sen seurauksena opin kuinka minun kropallani on eräänlainen viha-rakkaussuhde hiilihydraattien kanssa. Opettelin kantapään kautta, mikä sopii minun ruokavaliooni ja mikä ei. Tuolloin löysin minulle optimaalisen ruokavalion, jota noudatan nykyään 90%.

Olen luonut minulle sopivan rungon syömiselle, jossa syön sopivassa suhteessa kaikkea. Välttelen sokereita, tietynlaisia hiilihydraatin lähteitä ja kovia rasvoja. Nautin paljon marjoja, tiettyjä hedelmiä, paljon kasviksia ja proteiinia. Suosin sydän merkittyjä tuotteita ja täysjyvävilja-tuotteita. Valitsen tuotteista ne, joihin on lisätty aina mahdollisimman vähän sokeria. Herkuttelen karkeille, suklaalla ja jäätelöllä noin 2-3 annosta viikossa, välillä en edes kertaakaan. Tämä ruokavalio toimii juuri minulla!

Olen edelleen todella kiinnostunut oppimaan aiheesta lisää ja kehittämään itseäni ja osaamistani. Kun markkinoille tulee jokin uusi terveystuote, olen valmis niitä testaamaan.

Viimeisen 6vuoden aikana olen oppinut paljon. Tiedän, että ruokavalioihin liittyvät asiat ovat todellakin yksilöllisiä. Se mikä toimii mulla ei välttämättä toimi sulla! Mutta se tästä tekeekin hauskaa! Vein kiinnostukseni aivan toiselle levelille ja toivottavasti kevään päätteksi olisi yksi sivuaine kasassa!

Tänään kieltäydyin pullasta, mutta viikonloppuna aion herkutella vieressäni olevalla vaaleanpunaisella suklaalla!

 

 

359FA420-1943-4D83-BCD2-92553C65DAB1.jpeg

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Nanne

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *