Kuka on Margarita Vulgare? Who is she?

Margarita Vulgare

Margarita Vulgare (kokonimeltään Margarita Vulgare de Willowood) on musiikkimaailman uusi tulokas, joka tekee feministiräppifuusiota sekoitellen eri musiikkityylejä ja kieliä keskenään. Margarita inspiroitui UMK-kilpailusta ja halusi elämänsä ihkaensimmäiseen omaan kappaleeseensa edes yhden sanan jokaista Euroopassa puhuttua kieltä, mutta nämä eivät mahtuneet millään kolmeen minuuttiin… Pääkieliksi valikoitui siis suomi, englanti, espanja, ranska ja ruotsi, mutta biisissä kuullaan myös reilua kymmentä muuta kieltä. 

Vaikka Margaritan taustat musiikkialalla ovat lähes olemattomat, hän on kirjoittanut runoja ja lauluja siitä asti kun oppi kirjoittamaan. Ensimmäinen Margaritan kirjoittama kappale on nimeltään “Aurinko paistaa” vuodelta 1998 hänen ollessaan 7-vuotias. Vuonna 2020 Margarita siirtyi feministisempiin teemoihin rapilla kuukupeista. Tämäkin kappale syntyi kilpailuinspiraatiosta – Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto rohkaisi kirjoittamaan aiheesta Ilmastotoivo. Margaritan kirjoittaessa runoa hän huomasi, että kyseessä onkin rap. Tätä biisiä ei kuitenkaan (toistaiseksi) ole julkaistu vielä missään – ainoastaan jaettu ystäville monenmoisissa whatsapp-keskusteluissa. 

 

Margarita Vulgaren ensimmäinen biisi, Maria Magdalena, sai innoituksensa historiallisesta henkilöstä, jonka tarina on kiistelty – onko hän prostituoitu vai pyhimys? Onko naiseuden rooli edelleen niin kapea, että olemme joko tai? Biisin sanat syntyivät kuin itsestään UMK-kilpailun (ja Maria Magdalenaan keskittyvän kirjan) sytytettyä inspiraation. Naisaktivismi yleensäkin on ollut nousevassa roolissa  Margaritan muissakin luovissa kirjoituksissa ja sama linja tulee varmasti jatkumaan. Sanojen ja melodian synnyttyä ei auttanut kuin keksiä, että mitä seuraavaksi. Margaritan pitkäaikainen ystävä Kolumbiasta, Elias Romero, innostui tekemään taustamusiikin ja sovituksen yhdessä Luis Echeverrian ja Fransisco Javier Barboza Riverin kanssa. Studioäänittämiseen Margarita sai apuja ystävältään Pertulta – ja lasilliselta punaviiniä. 

Fuusio näkyy myös Margaritan taustassa: hän on tradenomi, kehitysmaatutkija, lentoemäntä, opiskelija sekä nuorten työllisyyspalvelujen  koordinaattori – mutta sielultaan hän on twerkkaava runoilija, joka haluaa kannustaa jokaista olemaan oma itsensä, itseyden koko laajassa skaalassa. Tulevaisuudessa Margarita Vulgare haluaa keskittyä muun muassa musiikintekoon, esiintymiseen, naisaktivismiin, kirjoittamiseen ja seksuaaliterveyspodcastin tuottamiseen.

Tämä blogi tulee käsittelemään niin naiseutta, aktivismia, seksuaalisuutta kuin yhteiskunnallisia aiheita – useammassa eri muodossa: luova kirjoittaminen, runot, biisit, audiot ja videot. Pääasiassa suomeksi, mutta myös englanniksi ja espanjaksi. Tervetuloa kuulolle! <3

Xoxo,

Margarita Vulgare

Maria Magdalena Spotifyssa: https://open.spotify.com/track/6BEvFqzJ9XR0GkX66dKPl7?si=6a2f262be73948de
Margarita Vulgare ig:ssä: https://www.instagram.com/margaritavulgare/

Ps. Margarita on espanjaksi päivänkakkara ja latinaksi samainen kukkanen on Leucanthemum Vulgare. Vähän niin kuin Vulgaari Päivänkakkara.

 

puheenaiheet runot-novellit-ja-kirjoittaminen tasa-arvo musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *