Ensimmäinen lenkki ja kotoilua

Yskän ja kurkkukivun jälkeen ensimmäinen aivan pieni kävelylenkki hiotti ja vei voimat lihaksista. Mutta raikasta ilmaa sai hengitellä oikein kunnolla. Marraskuiset maisemat kuulaine karkkiväreineen piristivät mieltä. Nyt voi ottaa lounaaksi vähän keittoa villasukat jalassa. 

Minun on aloitettava aivan alusta, fyysinen kuntoni on sitä luokkaa, että pyykkikoneen ja astianpesukoneen tyhjennyskin huokaisuttaa ja päivät viettäisi mieluusti pitkällään. Siksi jään paitsi kaikesta kivasta ja nuutunut olemukseni valehtelee ikävuosia olevan paljon enemmän kuin oikeasti on. Minulla on ylipainoa noin 15kg. Sitä oli 10kg enemmän, mutta pienin muutoksin sain karistettua ne kevään ja kesän 2018 aikana. Samalla lihakset pienenivät ja liikunnasta tuli raskasta, aivan pienikin ponnistus tuntuu raskaalta.

Ruokavalioni ongelmakohdat ovat suola, sokeri ja kovat rasvat. Annoskoot ovat yleensä kohtalaiset, mutta napostellen saan päivän kalorit nousemaan pilviin. Lisäksi ongelmana on siiderin ja viinin maistelut liian usein. Alkoholi taas saa minut kaipaamaan suolaista. Olen perustanut elämäni herkuttelulle ja saanut siitä iloa liikkumattomaan elämääni. Mutta nyt tapa on kääntynyt hyvinvointiani vastaan. Jatkaisin syömistä ja juomista yötämyöten, en saa nukuttua ilman tottumuksiani, olen siis aina väsynyt ja syön ja juon taas huonoon olooni, kierre on loppumaton. Eikä kukaan muu voi puuttua tilanteeseeni kuin minä. 

Tavoitteeni on laihtua ensi kevääseen mennessä tuo 15kg ja vuoden 2019 loppuun mennessä siitä vielä 4-5kg. Minusta 65kg 165cm naiselle on sopiva paino.  Pyrin nostamaan kuntoani niin, että jaksan päivittäisten töideni lisäksi harrastaa joka päivä jotain mielekästä ja näkyvää vastapainoksi työlle, jonka hedelmät näkyvät aina lyhyen aikaa ja joskus eivät ollenkaan. Haluan kohottaa itsetuntoani ja löytää itselleni sopivan tyylin pukeutua ja olla. Annan hiusteni kasvaa ja katson keväällä mitä kivaa niille voisi tehdä. Mielestäni en tavoittele kuuta taivaalta ja realisti kun olen, voi olla, etten pääse täsmällisesti painotavoitteeseeni -mutta annan sen itselleni jo nyt anteeksi, jos vointi on hyvä, enkä repsahda enää nykyisiin tapoihini.

yli_80kg.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *