Kokkaus-lauantai: tandoorimaustettua kukka- ja lehtikaalia ja tofu”kokkelia”

p1013486.jpeg

Tänä lauantaina jatkettiin kukkakaalin ja tofun kanssa, reseptiin idea taas Minimalist Baker-blogista. Eroja ainakin meidän versiossa vissiin hieman erilainen mauste ja oliivien puuttuminen, itse en voi sietää niitä ollenkaan, vaikka kuinka olen yrittänyt opetella. Tehtiin myös lisäksi perunoita (omalla tavalla, uunissa) niin kuin tekstissä oli mainittu, kun niitä sattui löytymään, mutta tosiaan ihan pelkästäänkin tämä olisi varmaankin ollut ihan riittävää.

Ainekset:

  • 2 melko pientä kukkakaalia
  • 1 pkt tofua
  • 2 sipulia
  • melko reilusta lehtikaalia
  • tandoori-maustesekoituspussi
  • seesamiöljyä (vaihtoehtoisesti olivii- tai kookosöljyä)
  • persiljaa

p1013369_0.jpegp1013379_0.jpegp1013412.jpeg

Ensinki sipulit ja kukkakaalit palasiksi. Otettiin kaksi pientä kukkakaalia, kun tällä kertaa ei löytynyt kuin sellaisia valmiiksi pakattuina. :-/ Palat kulhoon ja sinne sekaan öljyä ja maustepussista sen verran, että sipuli ja kukkakaali peittyy huomattavasti (tai oman maun mukaan). Päädyttiin tosiaan tällaiseen valmiiseen sekoitukseen, joten eroa alkuperäiseen reseptiin on ainakin mausteen värissä eli makukaan ei varmaan ollut ehkä ihan sama kuin mikä oli tarkoitus, mutta hyvää tuokin oli! Hintaa oli noin 2 euroa. Öljynä käytettiin viime lauantaista jäänyttä seesamiöljyä. Hyvän sekoittelun jälkeen tavara pellille, ripoteltiin ensin vähän oliiviöljyä leivinpaperille ja 200C asteiseen uuniin. Me pidettiin niitä siellä reilu 45 min, koska uunimme ei ole ihan parhaassa kunnossa, alkuperäisen ohjeen mukaan 20 minuuttia pitäisi riittää. 

Sillä aikaa lehtikaalia heitellään samaan kulhoon, missä sipuli ja kukkakaali sekoiteltiin, sekä lisätään samat ainesosat. Hieroin vielä oikein käsin maustetta lehtikaaliin. Kun 20 minuuttia on mennyt, lisätään lehtikaalit jo uunnissa olleiden päälle ja laitetaan takaisin vielä noin 5 minuutiksi. Me tosiaan pidimme lohkottuja perunoita kaiken tämän aikaa myös uunissa alemmalla tasolla.

p1013393.jpeg

p1013419.jpeg

Kun lehtikaalitkin on uunissa, niin sillä aikaa tofu epämääräiseksi, vähän munakokkelimaiseksi, haarukan avulla ja samaan kulhoon. Tässä vaiheessa mausteiden ja öljyn kanssa lisättiin myös persiljaa. Tätä seosta sitten ruskisteltiin hetki pannulla ja kappas, vihanneksetkin on samaan aikaan valmiina uunista pois otettavaksi! Perunoiden seuraksi tehtiin vielä dipiksi ketsupin, Texas-Peten ja Juhan äidin itsetekemän paholaishillon sekoitus. Ei tosiaan tullut yhtä värikäs versio kuin alkuperäisestä ja itselleni oli ehkä mausteiden kannalta hieman liikaa se, että jokaista ainesosaa pyöriteltiin siinä. 

p1013443.jpegp1013468_1.jpeg

Muuten tämä viikko on sisältänyt lähinnä vain perus koulunkäyntiä ja olihan tossa keskiviikkona Arabian Night-teemalla höystetty baari-ilta, jota olin itse myös järjestämässä. Jos sitä ens viikolla keksis sitten jotain vähän värikkäämpää ruokaa kokkailtavaksi!

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma