Avoimen työhakemuksen merkitys

Avoin työhakemus lähetään silloin, kun yrityksessä johon haluaisit hakea, ei ole työpaikkailmoitusta avoinna tai julkisena. Avoin työhakemus ei eroa juurikaan perinteisestä työhakemuksesta eli kyseessä on edelleen markkinointikirje, jossa kerrot omasta osaamisestasi ja työkokemuksistasi mahdolliselle työnantajalle/rekrytoijalle. Ainut ero perinteisen työhakemukseen verrattuna tulee siinä, että avoin työhakemus on hiukan vapaammin muotoiltavissa. Tarkoittaen, että erilaisten tehokeinojen käyttö kielen ja ulkoasun osalta on sallittua. 

 

aSuccess kid.jpg

Can I eat that.jpg

Muista kertoa hakemuksessa mitä Sinä voit antaa yritykselle. Itsensä vähätteleminen ei ole suotavaa, vaikka se voikin tulla suomalaisittain luonnostaan. Itsensä kehuminen kannattaa tehdä myös rajallisessa määrin. Näiden kahden väliltä pitää löytää se niin sanottu ”Kultainen keskitie”.

Viimeiseksi haluan sanoa, että perfektionismi on kulutettu ”heikkous”. Älkää ikinä vastatko perfektionismin olevan teidän heikkous, koska se on klisee. Kertokaa rehellisesti, että missä teillä on vielä parannettavaa, koska kukaan ei ole täydellinen. Aina jollain osa-alueella on kehitettävää. Omien heikkouksien tunnistaminen on tärkeää kehittymisen kannalta.

Barney perfection.jpg

Jos haluat tietää lisää avoimesta työhakemuksesta, niin voit lukea siitä tietoa UKKO Workin blogikirjoituksesta ”Avoin työhakemus – Mikä se on? Voiko sen syödä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *