Minkälainen on hyvä ansioluettelo?

Hyvässä ansioluettelossa pitää olla perusasiat kunnossa. Perusasioihin lukeutuu mm. yhteystiedot, CV:n tallennusmuoto (.Pdf > .doc) ja tekstin virheettömyys. Edellä mainittujen kohtien pitää olla kunnossa. Yhteystiedot pitää olla helposti saatavilla, kun rekrytoija käy ansioluetteloa läpi. Hakemuksia ja ansioluetteloita voi olla satoja, joten rekrytoijalla ei ole paljoa aikaa yksittäisen hakemuksen läpikäyntiin. Yhteystiedot on siis hyvä olla ensimmäisellä sivulla ja aivan ylälaidassa näkyvillä. Ethän halua, että töiden saaminen jää kiinni siitä, että rekrytoija ei löytänyt puhelinnumeroasi?

Grumpy cat Great CV.jpg

Ansioluettelon sopivana pituutena pidetään 1 sivua, mutta se ei ole ehdoton. Yhden sivun CV on kompakti ja selkeä, joten rekrytoija näkee yhdellä vilauksella koko ansioluettelon. Eri työpositiot vaativat erilaisen CV:n, joten en suosittele että lähdet karsimaan oleellisia tietoja vain sen takia, että pysyt yhdessä sivussa CV:n pituudessa.

Oluelle vai ei.jpg

Ansioluettelon sisältö koostuu lähinnä työhistoriasta ja koulutuksesta. Työhistoria on hyvä olla järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Kannattaa kumminkin jättää vanhimmat työharjoittelut/työsuhteet pois, jos ne on irrelevantteja hakemaasi paikkaa kohden. Koulutuksen merkitys laskee sen mukaan, että mitä kauemmin olet tehnyt kyseisen alan töitä eli esimerkiksi jos olet tehnyt graafisen alan töitä 10 vuotta, niin työkokemuksen on parempi olla ennen ”Valmistuin vuonna 2008 graafiseksi suunnittelijaksi”. Koulutus on hyvä olla ennen työhistoriaa, jos olet vastavalmistunut tai sinulla on vain hiukan työkokemusta. 

Updating CV NO.jpg

Onko kuva pakollinen ansioluettelossa? Vastaus on EI, mutta se ei tarkoita etteikö sen kannattaisi olla. Kuvallinen CV on helpommin muistettavissa kuin kuvaton, koska rekrytoija pystyy yhdistämään kuvan ja tekstin toisiinsa. Kuvan ei tarvitse olla studiolaatuinen, mutta sen pitää olla edustava. Hyvä kuva on sellainen, jossa hymyillään ja kuva ei ole tärähtänyt tai muuten huonolaatuinen. Voit lukea lisää kuvan liittämisestä hakemukseen UKKO Workin blogikirjoituksesta ”Kuvan liittäminen hakemukseen – Ollako vai eikö olla?

Pidän blogikirjoituksena lyhyenä, joten jos haluat enemmän tietoa hyvän CV:n rakentamisesta, niin suosittelen lukemaan UKKO Workin kirjoituksen ”Näin kirjoitat hyvän ansioluettelon – CV:n rakentamisen salaisuudet!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *