Niskapoimu ultra rv 13+2

Mentiin tiistaina miehen kanssa Satakunnan keskussairaalaan niskapoimu ultraa varten. Jännitin koko yön tätä aikaa ja nukuttua sain tosi vähän. Päästiin odotushuoneeseen ja tärisin jo oikein pelosta. Onneksi kätilö tuli nopeasti pyytämään sisään.

Taisi kätilökin huomata, että jännitin kun päästiin nopeasti ultrapöydälle. Ja taas sydän syrjällä odotin saanko iloisen heti alkavan puhesorinan vai onko kätilö pitkään hiljaa, mistä tiedän, että kaikki ei ole hyvin. Onneksi nopeasti sieltä tuli, täällä näkyy vahva syke ja hienosti kasvava vauva. Ah kauhea helpotus ja itku vyöry.

Tämän jälkeen jatkettiin tutkimusta, turvotusta oli normaalisti, sydämestä löytyy neljä kammiota, virtsarakko, mahalaukku, napanuora lähtee oikeasta paikasta, kädet ja jalat, virtaukset näyttää hyvältä, pää hyvän kokoinen. Kaikki oli niin kuin pitää. Kysyin näkeekö näillä viikoilla onko tyttö vai poika. Kätilön vastaus oli, että 50% mahdollisuus mennä veikkauksen pieleen, mutta silti aika varma oli kumpi sieltä tulee (tätä en vielä paljasta).

Ultran jälkeen siirryttiin tietokoneen ääreen ja syötettiin tiedot ja odotettiin riski lukemia. Tätäkin pelkäsin ja kätilö taisi senkin huomata, koska kun tulokset tuli sanoi monta kertaa nämä on aivan täydelliset. Lukuja tulee kaksi toinen oli 1:100000 ja toinen 1:5640. Sanoi, että näistä ei tarvitse olla yhtään huolissaan ja ei saa verrata edellisiin tuloksiin. Mutta minähän tyhmänä menin tietysti vilkaisemaan aikaisemmat ja tuo toinen on reippaasti pienentynyt ennen oli kymmeniä tuhansia ja nyt muutama tuhat. Kuitenkin vielä ollaan reippaasti siitä, että pääsisin edes tutkimuksiin niin tuskin hätää on, tullut vain todella vainoharhaiseksi edellisen jälkeen.

Olen kuitenkin nyt taas saanut itselle mielenrauhaa ja hyvillä mielin odotellaan vauvaa. Koitetaan vähän nauttia tällä kertaa tästä,kun tietää, että viimeistä kertaa tässä ollaan ellei mies saa jotain vauvakuumetta😄. Olen onnellinen, että kaikki on hyvin ja mahakin alkaa näkyä (suuresti varmaan vain turvotusta kyllä vielä).

Tällainen oli meidän ultrakäynti. Seuraavaksi raskausdiabetes kokeeseen, yritetään olla oksentamatta. Siitä seuraavaksi lisää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *