Raskausdiabetes tutkimus ja neuvola

Eilen oli sokerirasitustesti. On muuten joka raskaudessa ollut ihan hirveä, niin kamalan makuinen se mehu mitä pitää juoda. Sen maku on ihan sama kuin vadelmamehu, mutta sata kertaa makeampi. Ensimmäinen raskaus siinä oli raskausajan diabetes, toisessa raskaudessa ei ollut, kolmannessa ei ehditty niin pitkälle ja tämä neljäs…

Menin aamulla 7.40 verikokeisiin. Otettiin paasto arvo. Join mehun ja odotettiin tunti ja otettiin taas uusi verinäyte. Siinä vaiheessa olo oli jo tosi huono ja pidättelin oksennusta. Odoteltiin taas tunti ja sitten otettiin uusi verikoe. Pääsin lähtemään kahden tunnin jälkeen. Jännitin päivän ja seuraavana aamuna neuvolaan.

Tulokset oli onneksi jo tulleet ja eiköhän sieltä paljastunut taas olevan raskaus diabetes. Paastoarvo oli 0,2  korkeampi kuin saisi olla. Oikeasti onko se näin tarkkaa, jos muut arvot kunnossa, entä jos 12h on liikaa minun keholle olla ilman ruokaa ja maksa alkaa tuottamaan jo sokeria. No ei tässä tietysti selittelyt auta, vaan muuttaa ruokavaliota ja liikuntaa lisätä niin selvitään tästä kunnialla loppuun. Ahdistaa silti jo nyt, näin tunnesyöjänä, etten voi napostella huoletta milloin haluan, varsinkin kun stressi nousee. 😀 Oma koulutus (äitiysliikunnan ja ravinnon valmentajana) on tuonut vastaan samoissa tilanteissa olevia ja paljon monet kamppailee samojen asioiden kanssa, jos tällä kertaa osaisi itse noudattaa omia ohjeitaan. Varsinkin kun muuten neuvolassa kaikki oli hyvin, syke löytyi pitkän etsinnän jälkeen, pissa näyte puhdas ja verenpaineet hyvät.

Omat neuvoni itselle nyt:

  • säännöllinen ateriarytmi, pienet annokset, täysjyvää ja paljon vihanneksia ja marjoja
  • pois herkut ja rasvaiset ruuat, roskaruoka, kerran viikossa tai kaksi, mutta maltillisesti
  • liikunta, hyötyliikunta, lenkit, ruokailun jälkeen hyvä laskemaan sokereita

Näillä päästään hyvin alkuun. Ja ruokareseptejä tuli paljon myös mieleen mitä voisin alkaa tekemään. Jos muita painaa samat mietteet ja sama sairaus, laittakaa viestiä ja voisin tehdä oman ryhmän missä näitä käsitellään, laitetaan ohjeita, reseptejä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *