Pasta Arabiatta

 

Moi! Tästä lähtee Masterchef Majasen ensimmäin Blogi teksti! 

Kaikille teille pastalovereille, tämä on ehdottomasti yks mun lemppari pasta! Ja sairaan helppo tehdä! Tällekkin reseptille sain idean yhdestä työpaikan vieressä olevasta Italialaisesta ravintolasta jossa kävin monesti lounaalla kun asuin Southamptonissa. Monesti jos oon saanut ravintolassa jonkun hyvän annoksen, ja jos se ei vaikuta älyttömän vaikealta tehdä itse, niin yritän aina luoda kotona annoksesta jonkinsortin kopion ja tämän kanssa onnistuin täydellisesti!

 

arabiatta.png

AINEKSET

Kirsikkatomaatteja (200g)

1-2 tuoretta chiliä

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

400g tomaattikastiketta, tai valmiiksi maustettua tomaattikastiketta (valkosipuli yrtit, chili)

1/2 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

Mascarpone juusto

Tuoretta rucolaa

Parmesan juustoa

Pastaa

Öljyä

 

 

1. Keitä pastalle vettä ja lisää keitinveteen ripaus suolaa. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

 

2. Puolita kirsikkatomaatit, pilko sipulit kuutioiksi ja purista valkosipulit. Jätä kourallinen kirsikkatomaatin puolikkaita sivuun, jotta voit viimeistellä annoksen tomaatinpuolikkailla. Poista siemenet chileistä, toki jos tykkää tulisemmasta kannatta siement jättää jolloin soossi saa hyvin potkua! Pilko chilit.

 

3. Kuumenna pannu. Käytä jotain korkea reunaista pannua tai teflon kattilaa. Lisää loraus öljyä kuumalle pannulle. Lisää pannulle sipulikuutiot ja valkosipulimurskat. Paistele muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit. Paista muutama minuutti kunnes tomaatit vähän perhmenee ja tomaatin kuori alkaa irtoamaan.

 

4. Lisää tomaattikastike. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 ja sekoita välillä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

 

5. Tarjoile lisäämällä annoksen päälle muutama ruokalusikallinen mascarpone juustoa joka rikkoo ihanasti kastikkeen tulisuutta, ripottele päälle parmesan juustoa, tuoretta rucolaa ja kirsikkatomaatin puolikkaita.

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma