Hyvän maanantain resepti

img_9865.jpg

Ruokavieraita voi kutsua arki-iltoinakin. Ruokavieraita pitää kutsua arki-iltoinakin!

Hoen mantraa ennen kaikkea itselleni, sillä minä olen maailman huonoin kutsumaan vieraita kylään arkena. Eikä mieheni ole yhtään sen parempi. Mutta tänään meillä ei ollut vaihtoehtoja: joko kutsuisimme rakkaat ystävämme kylään tänään tai emme tapaisi heitä ollenkaan. He olivat täällä vain yhden päivän muuttokuormanhakumatkalla. 

Tietenkin me kutsuimme heidät kylään tänään. 

Minä kävin pikaisesti töiden jälkeen kaupassa. Nappasin kärryyn nauhapastaa, ruokakermaa, kylmäsavulohta, rucolaa ja esipaistettua leipää. 

Kotona paistoin leivät, pilkoin lohifileet, pilkoin ja kuullotin sipulin, esilämmitin pastaveden ja katoin pöydän. Kun vieraat viideltä soittivat ovikelloa, halasin heidät tervetulleiksi, vaihdoin pikaiset kuulumiset ja nappasin levyt päälle. Pasta kiehui 6 minuuttia, pastakastike valmistui 4 minuuttia ja patonkien leikkaamisen kului 1 minuutti. Istuimme pöytään 17.15. 

Ruoka oli hyvää arkiruokaa, seura arkea parempaa. Jälkiruoaksi keitettiin kahvit ja avattiin konvehtirasia.

Lapset malttoivat pöydässä vartin, aikuiset tunnin ja vartin. 

Kello 19 halattiin hyvästiksi ja toivottiin, että välimatkasta huolimatta tavattaisiin taas pian. 

img_9878.jpg

Tiskipöydällä odotti tiskivuori ja lastenhuoneessa hävityksen kauhistus mutta olin onnellisempi kuin tavallisena maanantaina. 

suhteet ystavat-ja-perhe