Kambodžan kauneimmat saaret

Turkoosia vettä, pitkiä hiekkarantoja, kirjan lukemista riippumatossa. Niistä haaveilimme, kun mietimme, mille Kambodžan saarista suuntaamme. Halusimme löytää rauhaa ja luonnonläheisyyttä, emme jättihotelleja ja bilemeininkiä. Koh Ta Kiev ja Koh Rong Samloem tuntuivat sopivimmilta ja eniten meidän tyylisiltä.

Koh Ta Kieville pääsee mantereen puolelta Otres Beachilta. Itse Otres on Sihanoukvillen rannoista rauhallisin. Vietettiin Otresilla vain yksi yö ennen saarille siirtymistä, mutta voin lämpimästi suositella Otresia. Voisin hyvin asustella vaikka Otres Villagen Pachamama-majatalossa joogaten ja vegaaniruokaa popsien. Rento Otres on myös hyvä vaihtoehto, jos aika ja budjetti eivät riitä saarivierailuun. Kuljetukset, majoitus ja ruoka ovat paikalliseen hintatasoon nähden kalliita, mutta meidän mielestä kaiken vaivan arvoisia.

Majapaikka saarilta kannattaa varata etukäteen. Koh Ta Kievilla on vain muutama majatalo. Jokaisella majatalolla on oma vene, joka tulee kerran päivässä noutamaan reissaajia mantereelta. Olimme varanneet kolme yötä Kactus Resortista, joka osoittautui aivan mielettömäksi paikaksi. Me saatiin oma puumaja! Kissanpentuja, hyvää ruokaa, viidakkoa, torkkumista löhötuolissa – täydellistä. Koh Ta Kievilla voi myös snorkkailla, vierailla kalastajakylässä tai rämpiä viidakon läpi saaren pohjoispäähän, jossa voi hyppiä kallioilta alas. Me keskityttiin lähinnä chillailuun, koska Kactus oli niin ihana paikka, ettei sieltä ja omalta rannalta tehnyt mieli lähteä pientä viidakkokävelyä kauemmaksi.

Koh Ta Kievilta Koh Rong Samloemille siirryttäessä täytyy kulkea mantereen kautta. Koh Rong Samloemilla suurin osa resorteista on saaren itäpuolella Saracen Baylla ja reppumatkailijoiden suosimat hostellit saaren pohjoisosassa M’ Pay Baylla. Kun näimme kuvan saaren länsipuolella sijaitsevasta Lazy Beachista, totesimme, että tuonne on päästävä. 60 euron bungalowit olivat aivan liian kalliita matkabudjettiimme nähden, mutta päätettiin, että tuonne mennään ja syödään vaikka sitten pelkkää riisiä seuraava kuukausi. Perillä meitä odotti kaunein ranta, jonka olen ikinä nähnyt. Hiekka ei ollut hohtavan valkoista eikä aurinko paistanut kirkkaalta taivaalta, mutta rauhallisen rannan tunnelma kuitenkin lumosi meidät täysin. Matkustamisessa onkin kyse enemmän siitä, mitä tuntee ja kokee, ei siitä mitä näkee.

Oletko käynyt Kambodzan saarilla? Mitä toivot rantalomalta: rauhaa ja rentoutumista vai menoa ja meininkiä?

Pysythän matkassa mukana:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit

Heidi / Auringon alla (Ei varmistettu) http://www.auringonalla.com

Oi ihanaa, mä niin haluaisin rannalle just nyt! Varsinkin kun olen palellut koko päivän. Mulla ei ollut kyllä ennen tätä oikein mitään tietoa Kambodzan saarista, mutta niillä olisi kyllä kiva käydä joskus :) Ihania kuvia!

EllaGusGus

Suosittelen lämpimästi! Esim. tuolta Koh Rong Samloemilta voisi löytyä majapaikkoja sun makuun :) Itse Koh Rongilla (joka on saarista kehittynein) me ei käyty, mutta se on sen verran suuri, että sieltäkin varmasti löytyy rauhallisia nurkkia.

Opama (Ei varmistettu)

Lazy beach on mahtava paikka! Vierailimme siellä ensimmäisen kerran vuonna 2009, jolloin bungalowit maksoivat 20$ yöltä. Tämän jälkeen on tullut vierailtua kolme kertaa, joista viimeisin 2015. Ei voi kuin suositella!

EllaGusGus

On tosiaan hieman nousseet nuo Lazy Beachin hinnat, mutta oon tosi tyytyväinen, että mentiin silti. Haluan takaisin!

Mira Lovestotravel (Ei varmistettu)

Me olimme viime kuussa tuolla Koh Rong Samloemilla. Oli kallis hotelli, kun ajattelimme tarvitsevamme uima-altaan. Ei olisi tarvinnut. Ihana saari, ihana ranta. Täytyy laittaa Koh Ta Kiev muistiin. Kävimme muutama vuosi sitten Koh Tonsaylla. Se oli upea.

Rica (Ei varmistettu)

Hei!

Ihania kuvia. Olisin kiinnostunut tietämään, söittekö malarialääkitystä Kambodzassa ollessanne? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Kommentoi