Ska du ha pasta carbonara?

Matkalla kaiken aikaa

Pain ihanasta rentoilusta lennettiin Krabiin, josta siirryimme bussilla läheisellä Koh Lantan saarelle. Viikon mittaisen "loman" pääasiallisena tarkoituksena oli rentoutua ystäviemme kanssa sekä allekirjoittaneen käydä PADI Open Water sukelluskurssi! 

Koh Lanta oli hieman erilainen kuin edelliset kohteemme Pohjois-thaimaassa ja Laosissa. Ruotsalaisten ja suomalaisten turistien joukossa toisensuuntainen kulttuurishokki oli aikamoinen!

Aloitimme matkamme parin päivän rentoutumisella saaren karummalla itäpuolella jonka rennompi meininki vetosi meihin. 

Pieneltä guesthouseltamme oli vain kymmenisen minuutin skootterimatka saaren keskiylöngön yli suositummalle länsipuolelle. 

Pientä kanootti- ja kiipeilyretkeä läheisille saarille!

Karumpi itäpuoli. 

Ja aurinkoisempi länsipuoli.

Ella myhäilee kokkikurssimme tuotosten kanssa.

Kokkikurssi oli mielestäni paras kokemus saarella! Olemme jatkaneet yhden päivän kurssilla saamiemme reseptien tekoa myös kotona ja Pad See Ew on ollut suosikkiruokiamme. 

Jälleen itäpuoli erottuu vahvasti länsipuolesta. 

Saaren sisäosien viidakot pitävät sisällään myös muutamia patikkareittejä.

Sekä kärmeksiä! Näitä tyypejä tulikin Borneolla enemmän vastaan!

Sukelluskurssin avovesisukellukset suoritettiin viereisillä Koh Phi Phin edustasaarilla. 

Näkyvyys oli hyvä, välillä jopa 30-40 metriä. Sukellus on kyllä uskomatonta toimintaa! Rauhallisena pysyminen 18 metrissä oli välillä vaikeaa mureenoiden mulkoillessa, skorpionikalojen lipuessa ohi ja regulaattorin toimintaa murehtiessa. 

Kaiken kaikkiaan Koh Lanta oli hieman outo kokemus. Ruotsalaiset tuntuvat omistavan puolet saaresta ja turistien määrä oli huimaava edellisiin paikkoihimme verrattuna. Suurien turistimäärien mukana tuomat ongelmat kuten korkeammat hinnat eivät kuitenkaan loppujen lopuksi fiilistämme haitanneet ja viikon chillailu meni ohi hullua tahtia.

Seuraavaksi liikkuisimmekin kuukaudeksi Borneon saarelle Kuchingiin jossa meni oli vähintään yhtä mielenkiintoista!

Kommentoi