Juustoton kuu

Ajattelin elää hetken ilman juustoa. Juustoton lokakuun loppu  ja marraskuun alku. Ei ihan yhtä iskevä kuin #lihatonlokakuu, mutta en ole 10 vuoteen syönyt lihaa, niin se kamppis ei ole mulle niin must.

Juuston ilmastovaikutus on lähes yhtä suuri kuin naudanlihan ja lisäksi juustossa on paljon rasvaa ja suolaa. Siinä siis syyt. Kokonaan en ole valmis luopumaan, koska juusto on HYVÄÄ.

Noh, juustolakkoa varten pitäisi kehittää jotain vaihtoehtoisia leivänpäälisiä. Lisäksi olen ajatellut innostua puuroista, noin niinkuin välipalana. Olen syksyllä tehnyt paljon mannapuuroa Lapselle (ja muillekin) ja nyt olen ajatellut laajentaa uunipuuroihin. Tein jo ohrapuuroa uunissa alkuviikosta. Se on mulle aika sopivaa ruuanlaittoa, kolme ainesosaa (joista yksi on suola) kaadetaan vuokaan ja pistetään uuniin. Miinuspuolia on se, että puuro on uunissa 1,5h eli ei sillain pikaruoka.

Mietin vaan, että uuni on kai aikamoinen sähkösyöppö, että onko sitten kuinka ekologinen ruoka. Ainakin halpa.

Alkuviikosta tein myös tätä pastaa, nyt kun katson ohjetta uudestaan niin lopputulos ei muuten näyttänyt tuolta. Tein noin kymmenkertaisen annoksen (että riittää sitten). Lapsi tsemppasi ekalla(!) syöntikerralla ”herkullisia nämä porkkanat”, perjantaina hän nopeasti ilmoitti ”ei ole nälkä, en halua enää sitä sun tekemää ruokaa”.

 

koti ruoka-ja-juoma