Sri Lanka – Kandy

Sri Lanka – Kandy

Hieno aloitus blogille, hyppään suoraan aiheeseen, jota en aloituspostauksessa kuvaillut käsitteleväni, siis makustamiseen! Sri Lankasta on kuitenkin pakko kirjoittaa, sillä vietin siellä juuri kymmenen päivää reissaten ympäri maata. Jaan postaukset useampaan eri postaukseen, jotta välttyisimme kilometrien pituisilta teksteiltä. Aloitetaanpa Kandysta, reissumme ensimmäisestä etapista. Tässä pro tipsit, hacksit ja niksit:

Lennot ja Colombon lentokenttä

Lensimme Colomboon Tukholmasta Qatar Airwaysilla ja matkat välilaskuineen kestivät n. 12 h. Lentoaika tuntui ihan siedettävältä, vaikkakin menomatkalla väsyin aivan totaalisesti. En saanut yölentojen aikana nukuttua yhtään, ja Colomboon saavuttuamme jatkoimme vielä matkaamme suoraan Kandyn kaupunkiin. Qatar oli lentoyhtiönä ihan jees, ei ehkä kaiken sen hypetyksen arvoinen, mitä olen lukenut, ja koneiden taso vaihteli eri lentojen välillä paljon. Palvelu oli kuitenkin priimaa ja ruokakin yllättävän ok.

Olimme suunnitelleet ottavamme bussin Colombon lentokentältä suoraan Kandyyn, mutta saimmekin kentällä kuulla, ettei bussia suoraan lentokentältä Kandyyn ole olemassa. Liekö sitten oliko tämä totta, sillä herra joka näin kertoi, päätyi myymään meille automatkan suhteellisen huokeaan hintaan suoraan kentältä kohteeseemme. Väsyneinä ja nälkäisinä emme jaksaneet jäädä säätämään bussin kanssa, saatika matkustaa ensin tuntia Colomboon ja ottamaan sieltä junaa, joten päädyimme maksamaan 7000 rupiaa (n. 44 euroa) ilmastoidusta automatkasta Kandyyn. En valittanut. Jos kuitenkin matkaat budjetilla, edullisin vaihtoehto on ottaa ensin bussi Colomboon ja sieltä juna Kandyyn.

Kandy majoitus

390 Villa Vista Kandy – Otimme majoituksen Kandysta keskustan ulkopuolelta. Hotelli oli korkealla ja sinne oli n. 10 minuutin tuk tuk reissu keskustasta, mutta maisemat olivat todella sen arvoisia. Kandyn kaupunki on saasteinen ja meluinen, joten en suosittelekaan ottamaan majoitusta keskustasta, mikäli Kandyyn päädyt. Meillä oli huone, josta oli suorat näkymät laaksoon. Aamulla herätessämme haukoimme henkeä muutamaan otteeseen.

20190216_182705.jpg

Hotellissa oli todella rauhallista, herkullinen ja runsas aamiainen, kiva uima-allas ja erinomainen palvelu. Hostimme tilasi meille aina tuk tukin keskustaan ja oli muutenkin erinomaisen avulias kaikissa kysymyksissämme. Pro tips: Keskusta-hotelli välillä muista pyytää kuskia soittamaan hotelliin, jotta ei käy kuten meille Kandyyn saapuessamme: auto jätti meidät puolitiehen, sillä mäki hotelliin oli liian jyrkkä. Siinä täyttä (todella jyrkkää) ylämäkeä puoli kilometriä rinkkojen kanssa tarpoessa 15 tunnin matkustamisen jälkeen (hikeä puski paikoista, joiden en tiennyt hikoavan) ei paljoa naurattanut. Hotellille on siis kaksi reittiä ja hotelli osaa ohjeistaa kuskin oikealle reitille.

20190216_073546.jpg

Kuvassa paikallinen aamiainen ”egg hopper”!

Mitä tehdä?

Meille Kandy oli ns. pakollinen paha, sillä halusimme tehdä junareissun Kandysta Ellaan, mutta muutoin en kaupunkia välttämättä suosittele. Vuorilta näkymät olivat mahtavat ja kaupungissa oli muutama mielenkiintoinen juttu, mutta muutoin se ei juurikaan säväyttänyt. Kävimme Buddhan patsaalla, josta oli ihan kivat näkymät kaupungin yli (turisteilta maksoi 250 rupiaa) sekä toisella näköalapaikalla, josta näkymät olivat itseasiassa patsasta huonommat. Tämän lisäksi kävimme paikallisella torilla, jossa oli erilaisia hedelmiä kerrakseen. Mielestäni tori oli hieman ahdistava paikka, joten visiitti jäi lyhyeen.

Moni kehuu Kandyn tekojärveä, joka onkin ihan kaunis, mutta näin suomalaisena ei sekään juuri säväyttänyt. Hampaan temppelin jätimme suosiolla välistä, sillä luin paikan olevan aikamoinen turistirysä. Tiivistettynä kaupunki on äänekäs ja saasteinen, enkä viettäisi siellä kuin maksimissaan yhden päivän. Meille se toimi erinomaisena laskeutumispaikkana maahan ja välietappina ennen seuraavaa kohdetta, mutta varta vasten Kandyyn ei kannata matkata.

 

20190215_161228.jpg

 

Ravintolat Kandyssa

Ensimmäisenä iltana söimme väsymyksen vuoksi hotellimme ravintolassa paistettuja nuudeleita, mutta seuraavana päivänä pääsimme ihan keskustaan asti maistelemaan paikallisia herkkuja. Ravintoloistamme lounaspaikka oli tosi toimiva ja edullinen, mutta illallispaikka ei juuri säväyttänyt:

Balaji Dosai – Pikaruokatyyppinen ravintola tarjoaa paikallista dosaita, eli tietyntyyppistä räiskälettä, jota tarjotaan erilaisten lisukkeiden kera. Partneri tilasi dosain juustolla ja perunalla, itse tilasin yksinkertaisemman butter dosain. Ruoka oli aika rasvainen, mutta myös herkullinen. Ja maksoi n. 2 euroa. Lounaaksi siis aika bueno! Plussaa siitä, että paikassa tarjotaan vain kasvisruokaa. Sri Lanka on muutenkin siitä kiva maa, että miltei kaikkialta saa todella hyvää kasvisruokaa.

The Muslim House – Halusimme illalla kokeilla lisää paikallista keittiötä, joten nettiarvioiden perusteella päädyimme the Muslim Houseen. Emme odottaneet paikan olevan mikään kovin siisti tai fiini, eikä se sitä ollutkaan. Ruoalta sen sijaan odotin hyvin paljon, mutta jouduin valitettavasti pettymään. Tilasimme chicken curryn, rotia sekä kasvis kottua. Chicken curry oli maultaan ihan hyvä, mutta oma sietokykyni ei oikein pystynyt satoihin pienenpieniin kananluihin soosin seassa. Kottu on paistettu ruoka, jossa on ilmeisesti rotia (paikallista leipää) sekä valinnan mukaan erilaisia täytteitä (kanaa, kasviksia, u name it). Tilasimme kasviskottun, mikä tehtiin äänekkäästi avoliedellä silmiemme alla, mutta ruoka oli silti osin kylmää, kun sen saimme. Hieman likaisessa katukeittiössä kylmähkö ruoka ei aivan sytytä.

Vaikutti siltä, että turistit olivat jo vallanneet tämän ravintolan, sillä paikallisia ei paikassa näyttänyt olevan. Ehkäpä tämä on myös vaikuttanut ruuan laatuun. Myös tarjoilijat olivat suhteellisen kiihkeitä ja tuputtivat lisäruokaa, mitä ei tapahtunut muualla syödessämme. Jättäisin siis tämän paikan välistä ja suuntaisin syömään paikallista johonkin muualle.

+

The Secret Alley – Hieman piilossa oleva pieni suloinen kahvila-ravintola, joka on saanut netissä hyviä arvosteluita. Toimii ilmeisesti erityisesti aamiais- ja lounaspaikkana. Itse emme kerenneet täällä harmikseni poikkeamaan.

Seuraavassa postauksessa kerron, hmm, erikoisesta junamatkasta Kandysta Ellaan, reitistä, jota on tituleerattu maailman kauneimmaksi. Meille junamatka ei ihan sitä ollut, mutta siitä lisää tuonnempana!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *