Virtuaalisielu – pidä huoli aineettomasta hyvinvoinnistasi

Pidä huoli aineettomasta hyvinvoinnistasi! Puhun hyvinvoinnista elämänfilosofiana eli tuumin hieman asian taustoja.

Virtuaalinen todellisuus voi olla joko hyvinkin todenkaltaista tai sitten jotain toisenlaista. Toisenlaisuuttakin toki voidaan rakentaa todenkaltaisista elementeistä. Otsikon toinen sana ”sielu” on samantapainen. Joidenkin mukaan sielu liittyy selkeästi aivojen ja muiden elinten toimintoihin. Historiassa taas sielulla on ollut kannattajia, joiden mukaan kyseessä on itsenäisenä olemassa oleva, jopa muuttumaton kokonaisuus. Tämäntapaiset käsitykset ovat liittyneet erityisesti uskontoon. Yhtä kaikki kuitenkin nykykieleen sanottuna sielu olisi virtuaalinen elementti.

  • Arkielämässä riittää monenlaista nyrkkeiltävää .

Hyvinvointia saamme monenlaisista materiaalisista aineista kuten hyvästä ruoasta, lämpimästä asunnosta, hyvin toimivasta ilmanvaihdosta, rauhallisesta nukkumispaikasta. Jokainen tietää, että hyvinvoinnin lähteitä on mielessämme paljon enemmänkin ja pääosin ne ovat aineettomia. Ellei aineeksi sitten lasketa musiikin sävelten värähtelyä tai esteettistä, kaunista kokemusta, jonka taustalla on taiteilijan pensseli tai taltta tai kameran käsittelyn taito.

Olen kuullut monien puhuvan hevoselle. Sekin on hyvä asia!

Aineettoman hyvinvoinnin hankkiminen on etsiä hyviä kokemuksia, ei välttämättä vain kokemuksina vaan tuntemuksina esimerkiksi siitä, että nyt asiat menivät oikein, tein jotain, joka oli oikeudenmukaista. Tai edistinkin rakkautta toisiin ihmisiin ja ihmisten välillä. Kyllä minusta pyyteetön tekokin saa synnyttää hyvää mieltä niin tekijässä kuin vastaanottajassakin. Siinä virtuaalisielukin elpyy ja luo uutta todellisuutta.

hyvinvointi mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *