E-pillereistä

Pillerien syönti on tältä haavaa ja toivottavasti kokonaan kohdaltani ohi. Toki niissä on ollut hyvätkin puolensa. Ne ovat olleet melko helppo ehkäisymenetelmä, kunhan ne vain muisti ottaa ajallaan. Aina en muistanut. Tästä aiheutui stressiä. Sen lisäksi, että ne olivat helppo vaihtoehto, ne vähensivät kuukautiskipujani merkittävästi. Lisäksi kuukautiset olivat pillereiden kanssa niukemmat ja kestivät päivän-pari vähemmän. Tässä ne hyvät puolet. Eiköhän sitä kuitenkin ilman pillereitäkin selviä, kipulääkkeitä pari päivää kuussa. Monet ovat aloittaneet pillereiden syömisen jo nuorena iho-ongelmien takia. Olen ollut sikäli onnekas, että minulla ei ole koskaan suurempia iho-ongelmia ollut. Täten en osaa pillereiden vaikutuksesta niihin sanoa.

Olen kuullut sanottavan, että pillerit voivat aiheuttaa turvotusta, painonnousua ja päänsärkyä. Olen hieman ylipainoinen, mutta en tiedä onko pillereillä tähän mitään vaikutusta. Kuvittelisin, että ei. Toisinaan on päänsärkyjä, mutta eikös lähes kaikilla joskus. Tuskin tästäkään siis tarvitsee pillereitä syyttää. Sen sijaan herkkyyttä ja mielialan vaihteluita olen huomannut pillereiden aiheuttavan. Huomionarvoista on myös kohonnut veritulppariski. Kun pillereihin lisää vielä lievän ylipainon sekä satunnaisen juhlasauhuttelun, alkaa riskiä jo olla. Toki esim. raskaus kasvattaa riskiä vielä enemmän, mutta vain väliaikaisesti. Pillereiden käyttö sen sijaan oli jatkuvaa.

Kaikista ikävin haittavaikutus kohdallani on viimeisten parin-kolmen vuoden aikana ilmennyt limakalvojen oheneminen, joka aiheuttaa herkästi ärtymistä. Tästä syystä luovuin esimerkiksi tamponien käytöstä. Tähän todella ikävään vaivaan toivon pillerien lopettamisen vaikuttavan. Tuntuu siltä, että jotain muutosta parempaan suuntaan olisi jo havaittavaissa. Saattaa olla, että tämä on mielikuvituksenkin tuotosta, mutta toivotaan parasta. Helpotusta ja lisää nautintoa elämään.

Nyt tosiaan katsotaan josko vauvaa kuuluisi ja jos sellainen siunaantuisi, niin sen jälkeen täytyy sitten miettiä ehkäisymetodia uusiksi. Jos vaan mahdollista, en haluaisi pillereihin enää palata.

hyvinvointi terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *