Kuka on tämä Maman?

Ensimmäinen blogikirjoitukseni käsitteli ikään kuin lähtötilannetta, sitä mikä sai minut kirjoittamaan. Nyt ajattelin kertoa itsestäni hieman enemmän. Olen siis 31-vuotias nainen Helsingistä. Olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä, rakkaassa kotikaupungissani. Perheeseeni kuuluu mies ja hänen kaksi kouluikäistä tytärtään. Mies on kotoisin Länsi-Afrikasta, mutta elänyt lähes koko ikänsä Euroopassa: Ranskassa ja Englannissa sekä nyt viimeisimmät vuodet Suomessa. Tytöt ovat alakouluikäisiä. He asuvat äitinsä kanssa, mutta viettävät meillä paljon aikaa ja ovat onneksi ihan kotonaan. Meillä puhutaan kolmea kieltä: mies puhuu tytöille sekä perheelleen ja ystävilleen ranskaa, minä puhun tytöille ja muille suomea ja miehen kanssa puhumme keskenämme englantia. Iloinen kielten sekamelska siis. Lapsille tämä saattaa olla hieman hämmentävää, joten olemme todella tarkkoja siitä, että mies puhuu heille vain ranskaa ja minä vain suomea. Näin aiomme toimia myös mahdollisten tulevien pienokaisten kanssa.

Sen lisäksi, että olen puoliso ja äitipuoli, olen toki paljon muutakin. Rakastan ruoanlaittoa, leivontaa, hyvää ruokaa ja viiniä. Katson kokkiohjelmia, luen keittokirjoja, ruokablogeja jne. Viimevuosina olen myös innostunut hyötykasvien viljelystä. Kun muutimme mieheni kanssa nykyiseen asuntoomme, täyttyi pitkäaikainen toiveeni. Sain vihdoin parvekkeen ja vieläpä melko suuren. Siellä kasvattelin jo viime kesänä yrttejä ja tomaatteja ja testailin vaikka mitä muitakin hyötykasveja. Sama jatkuu tänä kesänä. Keittiön ikkunalaudat ovat jo täynnä tomaatin, paprikan ym. kasvien taimia, jotka odottavat ilmojen lämpiäimistä ja parvekkeelle pääsyä. Muutama vuonna jo olen yrittänyt saada puutarhapalstaa, jossa mahtuisi viljelemään hieman enemmänkin ja nyt näyttäisi siltä, että tänä kesänä tämäkin haave vihdoin toteutuu. Hyötykasvien viljelyn lisäksi tykkään käydä mahdollisuuksien mukaan marjastamassa ja sienestämässä. Ensinnäkin sen takia, että metsässä vaeltelu on tällaiselle kaupunkilaislapselle lähes terapeuttista. Toiseksi: marjat ja sienet ovat järjettömän hyviä ja terveellisiä sekä ilmaista lähiruokaa. Mikä sen parempaa? Mies ei näitä touhuja ihan ymmärrä ja tuppaa pyörittelemään silmiään fiilistelylleni. Ehkä saan hänetkin vielä joku päivä käännytettyä.

Ruokapuolen lisäksi minua kiinnostaa kulttuuri monissa muodoissaan: musiikki, kuvataiteet, teatteri, kirjallisuus and the list goes on… Rakastan erilaisia tapahtumia, festareita ym. Jos aika ja raha eivät olisi esteenä, kävisin varmasti erilaisissa tapahtumissa, museoissa, näyttelyissä, teatterissa, baletissa, oopperassa, urheilutapahtumissa, leffassa yms. kaiken aikaa. Valitettavasti vaan tässä arjen realiteetit tulevat vastaan. Ehkä minulle joku päivä on hieman enemmän aikaa tällaiselle nautiskelulle.

Tässä muutamia asioita, jotka ovat lähellä sydäntäni ja joista innostun. Matkan varrella näistä ja muista varmasti lisää. Vaikka tarkoituksenani on käsitellä vauvakuumetta, odotuksen odotusta, toivottavasti joku päivä raskautta, vauva-arkea jne, kirjoitan nykyisestä arjestani, elämästäni kaiken kaikkiaan eli mukana tulee varmasti olemaan monenkirjavaa juttua laidasta laitaan.

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *